tirsdag 20. oktober 2009

I asken kan det skjule seg mangt og meget...

Denne nøkkelen kommer fra en askehaug. Eller strengt tatt gjør den vel ikke det, den kommer sannsynligvis fra en eller annen kirke. Eller noe annet geistelig, med tanke på korset som er på toppen.
Det er disse vestlandsbøndene, de brenner alt.

Jeg kommer fra en familie som plukker. Så det at jeg svinser omkring på gamle forfalne Jærgårder som en annen gravrøver, det er altså genetisk.
Min gamle far fant denne nøkkelen i en askehaug ved en gård på vestlandet en gang i de gode 70-årene. (Vi hadde lovlig grunn til å være der. Bonden var en god venn av familien. Vi er nok litt kleptomaner, men rett skal være rett!).


Jeg kan uansett ikke la være å undre meg over hva som faktisk brant opp. Ja, ja det får en vel aldri svar på. Gamle Brynjulf er borte for lengst.Og så over til dagens happening. IKEA har fått selvbetjenings-ismaskin! Herlig. Dessverre ikke med gratis refill som brusautomaten, men dette var et høydepunkt. Ingen tvil om det.:-) Visste dere allerede om det?

Jeg var med en av Snuskebassene mine på ekskursjon dit i dag. Han hadde sett seg ut et kosedyr til gave til kameraten, og da sier ikke mor nei, alltid noe å finne på IKEA.
Jeg så at julepynten var på plass, og en pakke polkadotter ble med hjem. Ellers var det litt for høy glamfaktor. Jeg fikk noen små kuldegys der jeg gikk, må innrømme det. Jeg er ikke helt akklimatisert i forhold til så mye høy-glans for tiden. Jeg er nok litt for mye inni Løå med sine varme jordtoner og stillhet. Men det kommer, det kommer... Kassene på loftet bærer preg av et spaltet forhold til julepynt. :-)


Og jeg som trodde svenske kjøttboller med Lingonsylt, var standard. Nei KOMLE ville poden ha. Da så :-)


Og med dette herlige måltidet sittende på netthinna så sier jeg bare takk for i aften og ha en god natts søvn.
Klem fra Liv
3 kommentarer:

 1. Nydelig nøkkel, den var du heldig med...
  Klem Kristin

  SvarSlett
 2. Hei og god morgen. Energien begynner å vende tilbake og jeg bruker ikke leger to timer på å renske opp i systemet før jeg funker normalt. Tror jammen feberen også er borte for jeg føler meg ikke kokt i hodet leger. Å det Liv, er et godt tegn.
  I dag skal jeg bestille meg en time hos en forsone terapeut slik at hun kan hjelpe meg med å renske opp i kanalene. he he
  Å siden alle snakker så varmt om å gå til en slik så skal jeg også prøve det!
  Nå skal jeg få prinsessa på skolen å så skal jeg jammen gå å legge meg litt igjen for å lagre enda mer energi. (har blitt en energi samler...) Ha en god dag på jobben. Å hils de andre:)

  SvarSlett
 3. Det var nøkkelen sin det! Man kan virkelig undre seg over hva den har tilhørt... En nydelig liten trekiste med hemmelige skatter i..eller en hemmelig dør som skjuler noe spennende og forbudt..
  Man kan bare undre ;)
  Har dessverre IKKE Ikea i nærheten(bor i det kalde nord) kan kanskje være glad for det..hehe..mye pent å kjøpe der!
  Ha en fin dag :)

  SvarSlett