onsdag 14. oktober 2009

Den store sovepose testen

Fint og klart vær. Det liker vi!
Ikke minst på dagtid.
Men nå har det seg slik at vi i opptil flere dager har vært velsignet med godt vær også nattestid. Og hva gjør Snuskebassa da?

Etter å ha rotet litt rundt på et kaldt loft, kom jeg over soveposesamlingen min. Og ja, det er en samling: jeg har opptil mange soveposer. Fra den lille lette som du nesten kan putte i lommen, til den store tykke som lover en komfort temperatur på hele 35 minus grader! Tenk dere det: 35 minus grader. Det er kaldt det!

Det er nesten for godt til å være sant. Skal vi tro all reklamen?
Tid for uttesting.
Vil noen bli med på sovepose testen? En runde på arbeidsplassen gav dårlig resultat. Og resten av Snuskebassefamilien kunne ikke oppdrive sovepose med liknende potensial.

Jeg skal ikke våge å påstå at soveposen fra Jysk med "Lynet Mc Queen" motiv ikke har komfort temperatur ned til 35 minus, men vi valgte å tro at den var beregnet for sommer/inne bruk. Og den lille Bie-snuskebassen hadde helt sikkert fått frost på vingene...




Nå skal ikke jeg skryte på meg at vi har 35 minusgrader på Ålgård for tiden, men hallo: Vi kjører jo ikke den nye bilen i 250 kilometer timen bare fordi det står at den kan det....

Utstyrt med lommelykt, fakkelbokser, kamera, termos med varmt vann, rett i koppen og en boks med kald øl dro jeg av sted. Nå tenker dere sikkert: "kald øl, ja, det hørtes jo smart ut i en utgangstemperatur på 3,6 grader +."....
Men tenk dere det; Der kommer jeg opp til Basecamp oppe på fjellet, og vips så er det flere som er ute på soveposetest...Da hadde det vært hyggelig å kunne si; "Hei! Kult å se flere her oppe midt på natta. Lyst på en kald øl?"
Men, denne kvelden var det kun meg og en annen sau....



Som dere sikkert har skjønt overlevde jeg. Og siden jeg nå skriver har dere sikkert også forstått at jeg verken har frostskader på tær eller fingre. (Nesen er litt rød derimot...)
Nei, takket være noen fantastiske tovete tøfler strikket av en dyktig dame jeg jobber med så begynte jeg ikke å bli kald på føttene før klokken 06.00 i morges. Og det var mye bedre enn termosen min (vannet var iskaldt på den tiden). Så den skal du ha Kami, du er en reser på tøfler!
Nå tar jeg kvelden.
Å ja, det glemte jeg jo helt: Resultatet.
Tja, det ble nok under 0 grader innen natta var omme, ihvertfall var det is på pyttene. Jo, med tanke på at det er rått i denne landsdelen... Jeg gjør det gjerne igjen. Men ikke i natt..... Og da vil jeg ha med meg vedbærer, stormkjøkken bærer osv videre.
Klem fra Sjefsengelen

3 kommentarer:

 1. Neste gang skal jeg utfordre meg selv med å bli med. Du kan se på det som mental love...ja du skjønner. Jeg er veldig på å skulle utfordre meg selv om å bli flinkere å gjøre ting som jeg ikke er så god på å neste gang så finner jeg frem min sovepose som aldri har blitt brukt. Å da må vi ta med to øl. Kalde øl er alltid godt:)
  Vi kan jo begynne med å sove over i løa....;)

  SvarSlett
 2. Definitivt! Kanskje vi skal beholde sofaen?

  SvarSlett
 3. Jeg eier ikke en sovepose og ikke vil jeg ha en heller :))Men øl er godt...
  har ikke lagt ut oppskriften, si ifra hvis du vil ha den så kan jeg sende den på mail.
  Klem fra Marilyn som foretrekker en varm seng.

  SvarSlett