onsdag 19. mai 2010

Tenke.....tanker.

Jeg leser, 
jeg tenker, 
jeg tar valg.
Jeg blogger.

Jeg leser tung teori, og jeg er ikke skapt for å lese tung teori. 
Men innimellom sveiper tankene mine borti noe som gir meg en følelse av forståelse og opplysthet. 
Som at jeg nå kjenner bakgrunnen for hvorfor mine barn bet meg. 
Kjekt å vite slikt. 
Det er også en utrolig deilig følelse når en klarer å reflektere omkring for meg hittil udefinerte områder.


Derfor er det litt rart at jeg siste kvarteret har tenkt på språk. 
Nå må jeg bare få det ut, og komme videre :-)
Språk ja.... Jeg har vært vedlig stille, ihvertfall 1/2 livet.
 Kanskje er det derfor jeg nå har et behov for å ta igjen, og ikke minst bruke skikkelige ord. 
Jada, det kan være alderen... 
men jeg synes faktisk at ordet fjernsyn ligger godt i munnen, 
jeg liker å si selvfølgelig, når jeg mener selvfølgelig.
Jeg sier ikke snx, sef, klemz, koz....
Det er bare ikke meg. 
Kanskje er jeg ikke frigjort nok?Prøv dere på den! 
Hvorfor henger jeg meg opp i ord?
Og hva gjør dere? 
Bruker dere SMS språk eller er dere på nivå med en konservativ stortingsrepresentant?

Klem fra Liv som nå har litt mer ro i sjela :-) 
Bildene er av mine venner, dyrene, som bor i Kristiansand Dyrepark :-)


8 kommentarer:

 1. For min del spiller det ingen trille hvilke ord som brukes, bare de skrives korrekt! Det er få ting som opprører meg mer enn å se det norske skriftspråk i forfall. Vi snakker da om jordbær syltetøy, lamme lår, gjennom tenkt o.l. Likeså irriterer det meg når folk ikke kan skille på skj, kj og sj (dette gjelder da mest i talespråket). Jeg har aldri opplevd at skjeden har hoppet av sykkelen. Har du?
  Men... det er meg da :-)

  SvarSlett
 2. Samme metode jeg fører - bedre med synonymer ;-) Dessuten prøver jeg så godt jeg kan å styre unna ord jeg ikke helt vet hva betyr :-)

  Disse nymotens forkortelsene er helt håpløse. Kan til nød forkorte det til d i en sms dersom det er de to bokstavene som skal til for å beholde meldingslengden på én sms.

  Jeg vil vel anta at det i stor grad er alle disse zmz-forkortelsene som også skaper et dårligere skriftspråk blant dagens unge nordmenn?

  SvarSlett
 3. Å, så deilig å finne likesinnede! Men jeg føler meg som en gammal kjerring når jeg innrømmer at jeg irriterer meg over mange språkfeil, særlig hos ungdommen.. Jeg liker å smake på ord, reflektere, assosiere. Er du f.eks. "overbevist" eller "overtalt" til å stemme som du gjør ved et valg? ☺

  SvarSlett
 4. Jeg er i godt selskap, ser jeg! Hvilken glede! Minner forøvrig om min facebook-gruppe "Etymologi - norske ord og uttrykk" og den artige "Ananas biter: Foreninga mot orddeling" som har et fantastisk bra gruppebilde. :D

  SvarSlett
 5. Hah! Det har rett og slett med antall levde år å gjøre. Du er rett og slett for gammel til koz eller skjedekollisjon på E18. Kanskje du til og med tenker på svalene som fløy gjennom luften, og ikke dem som flydde. Er du nødt til, eller er du nødt for? Ba du noen på kaffe, eler bedde du dem? Lista over irriterende språkendringer er lang, men jeg prøver ikke å lære mine barn at det heter "hvis nøkkel er dette", slik min mor prøvde å lære meg. Språket er i endring. Sørgelig eller ikke ?

  SvarSlett
 6. Jeg anser meg som rimelig språkopptatt, og jeg innser at språket er i endring. Ord som "åssen" har jeg helt greit adoptert. Men samtidig kan jeg være konservativ, og slår gjene et slag for gode gamle "noget","dog" og "særdeles". Synes de klinger godt. Klemz og koz bruker jeg gjerne på tull.
  Klemz, Piaz

  SvarSlett
 7. Å, jeg elsker Kristiansand dyrepark!! Jeg ser at dyrene trives der, og det gir en ekstra god opplevelse av hele parken. Jeg bruker definitivt ikke sms-språket jeg heller...så du er ikke alene =)

  SvarSlett
 8. Godt det ikke bare er meg som holder på å kjøre av veien når jeg hører om skjedekollisjon på lokalnyhetene. SMS-språk i SMS-melding kan jo gå an, men ellers.... NEI! Og jeg er så lei av at annanas biter i vann. Au! Er nok alderen. Og har dere lagt merke til at mange nå skriver :-) når de skriver med penn og?

  SvarSlett