fredag 14. mai 2010

Må man- så må man...


Jeg hadde planlagt alt annet enn å blogge i dag... Syntes liksom det holdt med lesing til eksamen og et besøk hos frisøren.

Jo takk, jeg tok sjansen og returnerte til han nede i smuget. 
Han som med sin særegne "ikke" teknikk forvandlet meg til Svetlana med gule lokker. (Hvorpå jeg neste morgen ble stoppet av "fremmede" menn på fortauet utenfor huset....helt til jeg oppdaget at jeg sto i strømpebuksa en vintersdag, og ventet på min da "usynlige" sønn som var på butikken alene for første gang.)

I dag var bestillingen: Gjør meg sexy, forførende, og og la meg samtidig beholde min ungpikeaktige sjarme.

Joda, han skulle gjøre et forsøk. Stripehetta ble trukket godt ned over skallen, og små fjoner av utgrodd gult hår skulle forvandles til vakre lyse lokker.

Det gjør .... vondt!  Han garanterte meg at det ikke ville være blodspor i hodebunnen etter endt behandling.. Ja, ikke vet jeg, for han var gjysla rask med å vaske håret mitt etterpå.
Jeg foreslo at han skulle få lisens til å sette bedøvelsessprøyter, slik som tannlegen har... Det hadde jo vært en fornøyelse!
Da hadde jeg kanskje kunnet nyte synet av det opphetede, rosa ansiktet som stakk ut fra den altfor stramme hetten. Eller hette, det var jo det det ikke var. Men av den typen du knytter under haken.

Men han er omsorgsfull, det skal han ha. Vil du ha en sjokolade? Som om jeg trengte det, der jeg satt og hadde en mikrodepresjon under alt hakefettet som tøt ut over knytingen på halsen. Ja, takk, sa jeg.
Så tok han et godt tak i haken, og sa "Fine damen", mens han hadde en utent sigarett i munnviken, på vei ut til røykepause. Herlig :-)

Dere tenker sikkert deres, men nå har jeg laget to blogginnlegg om denne frisøren, og hatt mang en god latter.... Så det er klart det er verdt det! Det er jo bare hår, ikke sant?

Ønsker dere en super helg!

Og siden jeg leser til eksamen, så vil jeg avslutte følgende innlegg med et sitat av Bowlby.
....when people start writing they think they´ve got to write something definite. I think that´s fatal. The mood to write in is "This is quite an interesting story I´ve got to tell. I hope someone will be interested. Anyway, it´s the best I can do for the present." If one adopts that line one gets over it and does it.

Liv :-)

5 kommentarer:

 1. Fantastisk å lese Liv! Gleder meg til å se resultatet.

  SvarSlett
 2. He he så herlig skrevet :):) Jeg har også vært hos frisøren min i dag på Barbereren i byen :) Hos min venninne :) Ja det og gå til venninne frisør er jo kjempe koselig,men som en venninne er en også mest utsatt, hvis det ramler inn,mannfolk som skal gjøre alt i siste liten og fort som bare det. Ja de kommer faktisk inn og lurer omtrent på om det hadde vært mulig og bestilt en time, dagen som var i går...det sier seg selv at det er umulig he he.. Vel jeg hadde time kl 12 og jeg satt på bakrommet og fikk lest både se og hør og VG helt ut, før hun rakk og starte på meg :)
  Da det endelig var min tur ble jeg smurt inn med farge og stukket til en ny kopp kaffe ...og så sier hun nå kan du slappe av på bakrommet. På bakrommet blir jeg travel i telefonen av alle som klager til meg der hjemme fordi ikke ting går på skinner uten mor i huset...Og at den frisør timen tar tid...når er du ferdig osv.. ikke mere enn jeg får lagt på så ringer en ny..æ tenker, er det mulig..men ja det er det :)
  Titter på klokken og obs at jeg har nå sittet med farge 40 min litt lenge kanskje,ja jeg smører meg med tålmodighet slik en venninne gjør :)
  Og tar fram en røyk og rusler mot utgangs døren,hei du ,Renate kom hit du er ikke ferdig . Aku som om jeg ikke var klar over det,der jeg gikk i den svarte kappa med blank plastikk krage rundt,og et klissete hår :)
  Jeg gikk mot vasken,og satte meg ned ,ikke mere enn at vannet har sirklet i hode og hendene hennes har rusket litt rundt...bryter hun ut .. NEI dette er ikke sånn jeg hadde sett det for meg,vi må ta det en gang til. Å nei,tenkte jeg og satte på meg et smil :)Kl er nå 15.15..ja ja det var den effektive dagen :( SUKK... Vel etter andre omgang er både hun og jeg fornøyde og hårføning står for tur...og nye mennesker ramler inn døren...jeg titter oppgitt opp på henne,gi meg den hårføneren sier jeg (jeg klarer meg selv) Da jeg har fønt håret ferdig sitter jeg og venter på klippen,min venninne snur seg og sier...å ja du vil kanskje ha noe i håret bare forsyn deg.... Jeg ser meg i speilet luggen som en gang var en lugg henger langt nede under nesen. Jeg rusker det godt fram gjevt,slik at hele annsiktet dekkes til av hår og sier..ja takk trenger kanskje en spenne,hvis saksa er ute av drift hi hi.....

  SvarSlett
 3. Hehe...ler godt av både ditt og Fruen's innlegg..Er både spennende og litt skummelt å sitte i den stolen..Har bytta frisør MANGE ganger..hadde en gang en mann (frisør altså ;-) og han var veldig dyktig..men så fikk han litt primadonna-nykker fordi han VISSTE han var veldig flink, og skrudde opp prisen til omtrent det dobbelte..slutta der...så fikk jeg ei ung snuppe som "kunne alt"..kunne ihvertfall ikke klippe..slutta der au..etter noen fortvila forsøk på å finne ei som hørte på meg, har jeg nå begynt hos samme som gubben går til, og til nå har jeg vært fornøyd! Kryss i taket...håper det holder!

  Ha en topp dag :-)
  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 4. Jeg gir frisører enn tjangs, kommer sjelden tilbake. ikke hatt fast på 10 år. Kanskje det egentlig er håret jeg ikke er fornøyd med, og ikke dem. Det fine nordiske, som de kaller det, istedenfor å si tynt. Med høyt nakkefeste og kusleiker. Som de kaller verver. Jeg er lett å irritere i frisørstolen. Ja kanskje de var flinke, alle de jeg har vraket, hundrevis må det ha blitt etter såpass mange år.

  SvarSlett
 5. Er ikke lett det der med håret... Har liksom ikke funnet en jeg er så strålende fornøyd med her i Horten... Har jo prøvd noen etterhvert da! Men tror de fleste er mest gode på gamle kjærringer.. Hehe! DET er jo ikke JEG! Så jeg reiser en time inn til Oslo hver annen måned... Litt langt men da blir jeg fornøyd ihvertfall, og ser ikke ELDRE ut enn jeg er!! Klem Ida

  SvarSlett