onsdag 12. mai 2010

Punktum. SEND



Jentekamel som spiser spagetti!




Her om dagen hadde jeg en samtale om drivkraft. 


1)Hva er det som driver deg? ble jeg spurt. Til å male, til å være KREATIV? For det er jo en viss kreativitet å spore både i form av tekstil, maling og ikke minst tekst. Prinsesse Elin og jeg hadde en kjempe opplevelse i påsken der vi skrev Påskekrim :-)
Jeg velger å bruke ordet kreativ og ikke kunstnerisk. For meg er det først og fremst en skikkelig, hmmm (nå tenker jeg) ...utblåsning å få til noe du bare synes er KONGE! Når du kjenner det helt ut i tåspissene at dette, DETTE var bra! (Jeg har nesten lyst til å bruke ordet orgasmisk, men slikt sier man ikke på åpne blogger, men dere skjønner følelsen? )

2) Hva inspirerer deg? Jeg blir inspirert av alt fra mose, steiner ...alt som gir meg en opplevelse av nærhet! Men som bildet viser: Jeg er utrolig svak for barnetegninger. Barn i 3-4 års alderen har en helt utrolig evne til å fange verden gjennom en naiv, men samtidig svært sikker strek. Som personal i barnehage ( og mor) har jeg tilgang til disse fantastiske skattene hver dag!

3) Hvorfor tar du det ut til folket?
Tja, jeg kunne jo gjort dette i småskala...slik jeg alltid har gjort. Men det gir så enormt mye glede og energi  å se at folk liker det jeg lager. Jeg dro frem foredraget av Pål Roland som jobber med sinnemestring og re-/pro aktiv atferd. Han beskriver Kommuniksjonssløyfen: Der mennesker er i en samhandling kommunikasjonsmessig. Jeg må rett og slett erkjenne at jeg liker den kommunikasjonen jeg får ved å eksponere meg selv.

Jeg holder på med å lese til muntlig eksamen. Men tenkte at siden dette innlegget tross alt har en pedagogisk tilnærming....så tok jeg sjansen til å blogge litt i dag også. Ja, ja....

Ha en fortsatt god dag da dere! 
Klem fra Liv

2 kommentarer:

 1. Så hyggelig med en ny følger! Velkommen skal du være :-) Flotte tanker du deler i innlegget, og jeg måtte le når jeg så jentekamelen som spiste spaghetti, haha. Fikk meg til å tenke på boken Le Petit Prince (Den lille prinsen heter den muligens på norsk hvis den er oversatt). Der er det et bilde av noe som ser ut som en hatt, men et hvert barn vil jo se at det bare er en slange som har spist en elefant til middag :-) Baretegninger er topp :-)

  Ha en fin onsdag videre!

  Busteklem

  SvarSlett
 2. He he,flott med en pedagogisk tilnærmingsmåte!
  Blogging er jo kommunikasjon i aller høyeste grad.
  Barnetegninger er flotte, og det er vel derfor jeg har falt for din barnlige (ikke barnslige) og naive strek!

  SvarSlett