søndag 2. mai 2010

Pytt i panne...


1 mai er butikkene stengt! Og i tro Snuskebasse-stil gjør man intet før i siste liten.
Det er derfor jeg har så mye lagret.
Grunnen til at jeg samler på mye kan ha flere årsaker: 1) Mine foreldre er født etter 1 verdenskrig, men før depresjonen 2) Jeg bodde i tilnærmet isolasjon på fjellet i opptil flere år. Det var dengang butikken stengte kl 13.00 på lørdager......
Ergo: Man har mye av meget.

Konfirmasjonskort derimot......
Jeg endte opp med å lage mitt eget..... I ettertid ser det kanskje litt søkt ut med en bedende hund på et konfirmasjonskort....for ikke å snakke om  Snuskebassefiguren som står der og lurer på hvilken god Fe som har vært til stede for å skape nettopp denne flotte konfirmanten...
Som dere ser av fargevalget var det jente-konfirmasjon.... he-he


Siden jeg har vært på foredrag om grensesetting og relasjonsbygging med Pål Roland opptil flere ganger så var denne helgen viet nettopp dette. Jeg tenker at tiden er inne for å stramme inn/opp grensene, og da måtte jeg slenge inn noen varme relasjoner først......
Bildet under er utsikt fra Utsikten...eller nesten. Min bror er så heldig at han har verdens flotteste utsikt fra sin søte lille stue i skogen. Man kan ikke annet enn stå på kanten og synge så det ljomer i fjellene: "Ut mot havet.." :-)Jeg liker hvitveis. 
Hvitveis er vakkert, det er en blomst som til de grader gir sjelefred og optimisme! Så da spør jeg dere bare: Hvorfor i huleste er det INGEN HVITVEIS å oppdrive på Ålgård!
Det kan jo drive en vakker, ung kvinne fra vettet! Jeg får abstinenser bare av å tenke på det!Min førstefødte tok seg av å dokumentere KAKENE i konfirmasjonen. Siden han nå sover og jeg selv er sinnsykt mettet på denslags så vier jeg det SISTE BILDET til forretten! 

Jeg er sikker på at det ikke bare er meg som har utfordringer med å få på bunad en gang eller to i livet....Jeg registrerer at kroppen blir lettere deformert etter å ha sittet med bunad i opptil flere timer. 
Er dette normalt og vil det avta til St.Hans? Ja, nå spør jeg dere, siden Starlet har lagt ned..... :-)

Ønsker dere alle en superduper kveld og en fryktløs natt!
Klem fra Liv

5 kommentarer:

 1. Dette med bunad og deformering er ein kjent sak. Det som er positivt er at deformasjonen skjer rundt livet. Man blir slankere rundt livet! (Fordi det er der bunaden strammer...)
  Men det varer bare eit døgn eller maks to, så er man tilbake til normalen, eller kanskje til og med enda litt slappere rundt livet p.g.a alle konf.-kakene...
  Ha ein fin kveld du og! :)

  SvarSlett
 2. Ja, dessverre må jeg si meg enig med sundal.
  Bunaden sørger ikke for varig deformasjon/fasongforbedring. Den er derfor like ille å få på neste år. Om man derimot bruker den HVER dag, vil man på mer varig resultat. Dette gitt har den strammer SOLID rundt magesekken, slik at større matmengder er lite vellykket å stappe ned i sluket. Beklagelig nok lar alle bunader i damemodell tarmsystemet utfolde seg fritt. Der er derfor fra livet og opp man vil se en innsnevring. Og like beklagelig vil puppestellet falle ned mot navlen så snart bunaden fjernes. Akk ja, sann.
  Godt forresten at du opplyste at det var en hund på det morsomme konfirmasjonskortet. Med mitt tenkesett lignet det veldig på en rotte.(Dette er ikke fornærmende ment - den hunden var helt skjønn, men jeg er så utrolig svak for rotter. Intelligente dyr.) Det går kanskje ikke med rotter på konfirmasjonskort?
  Ha en riktig god natt!
  Klem fra Liv

  SvarSlett
 3. Jeg er bare så enig: Det likner på en ROTTE!
  Jeg tror det er en ROTTE! Og jeg er helt enig, de har mye sjarm!
  Klem fra LIV som burde ha lagt seg....

  SvarSlett
 4. Syntes det var et flott konfirmasjonskort du laget. Jeg glemte å kjøpe 2 gebursdagskort før helga, jeg kan garantere at mine tegninger ikke var fullt så fine..
  ha en fin uke.

  klem fra marilyn

  SvarSlett
 5. Likte ditt kort utrolig godt :) Ble bare i godt humør med en gang :)
  Klem.

  SvarSlett