onsdag 8. desember 2010

Risikovurdering...

Julekort er ikke bare, bare. Da jeg var liten, så betydde det dryge seanser ute i kulden, med nyvaskede kinn, og lua dratt godt opp i pannen. Jeg hadde en slik fin hvit lue med snøfnugg brodert i fronten, det var enormt viktig at pynten var sentrert, skjevheter ble ikke godtatt. Og så likte jeg selvsagt å ha luekanten så langt nede at de berørte øyevippene. Nåja, øyevipper, og øyevipper. Min familie er sparsomt utrustet i så måte, men dere tar poenget. Så når moderen insisterte på at luekanten skulle tangere hårfestet, ja da ble det ikke rare smilet!
Så ble jeg mor selv.....
Bildet er tatt for opptil et par år siden (7), da eldstemann var enebarn, og hunden var hans beste venn.
Jeg var jo innmari fornøyd med kjøpet av nissedressen, og syntes ideén om å fotografere de to sammen var bra. Men når man står der bak kameraet.... Da blir man liksom litt nervøs. Ungen er søt og kjøteren sulten..... Legg merke til hvor uklart bildet er, det er ikke tilfeldig!
Dere da? Noen gode minner? Eller artige påfunn?
Å, forresten. Mitt særeste julekort forsøk: Jeg gikk på Fiskebrygga i Kristiansand og lånte et torskehode, utstyrte det med vampyrtenner og ....... Mannen bak disken var litt forfjamset, men det gikk godt. Helt til jeg kom på mørkerommet og klarte å ødelegge filmen da jeg fremkalte den.... Så bildebevis finnes derfor ikke! Pokker sier jeg bare.
Klem fra Liv, som bare må ha middag snart!

9 kommentarer:

 1. Hohoho, definitivt forståelig at det var uklart ja ;o)

  Fiint da :o)
  Me hadde ikkje julekort då me var små faktisk, så ingen historier der, men må få sei at det var mange flotte innlegg du har lagt ut si sist eg fekk kikka innom deg i travelheten min :o)

  Du e GOD!!!
  Klem

  SvarSlett
 2. Det er ofte stor forskjell på teori og praksis. En nydelig baby og en "bamse" av en hund blir jo aldri feil... i teorien i alle fall:-D
  Men det er gode minner og fint å finne frem og se på:)
  Julekortene våre er håpløst "streamlne", jeg skylder på at de som mottar kortene ikke har særlig god humor og muligens hadde forvist oss fra slekt og omgangskrets om de hadde fått bilde av - en torsk med vampyrtenner for eksempel;-)

  SvarSlett
 3. Har ingen minner om julekort fra da jeg var liten jeg heller. Det var en diger kjøter, og en liten skjønn tass ;) ;) skjønner du var nervøs, hihi!!

  Jeg gleder meg til å få vist årests julekort her inne, men må få sendt dem ut først;)

  Klem på deg!

  SvarSlett
 4. Skulle være "streamline" selvfølgelig, jeg ble bare så forferdelig fascinert av torskehodet med vampyrtenner at jeg glemte å skrive riktig;-D

  SvarSlett
 5. ;-))) så herlig! Skulle gjerne sett det torskehodet ;-))

  Jeg har forresten en GIVE AWAY, som kanskje kan gjøre hverdagen litt mer smakfull? Se her: http://www.lekenhverdag.com/2010/11/give-away-med-tre-vinnere.html

  Ønsker deg en fin-fin kveld!

  Hilsen Carina

  SvarSlett
 6. sukk. . . Julekort ja. . . Tørstetrollet var 6. Tannløs og helt ute av stand til à bli fotografert uten å gjøre grimaser. 2 dager og like mange filmer. . I mitt hypermoderne kodak advantix. . . Julekortet det året ble et med grimase. . . Det var jo sånn han var akkurat da :) syns ditt var kjempesøtt jeg!

  SvarSlett
 7. Flott bilde, men synes begge to ser en smule skeptiske ut...Vi gidder ikke ta julebilder lenger, men velger et bilde fra året som gikk til julekortene.

  SvarSlett
 8. Jeg syns det så riktig så harmonisk ut, jeg :-) Her ble bildene til julebrevet fotografert i går, og mer om det kommer i et senere innlegg på Bustebloggen. Julebrevne bør liksom komme seg ut av huset først ;-) Det inkluderer dyr. Til dels misfornøyde.

  SvarSlett
 9. Det der er et utrolig skummet julebilde! Nesten like skummelt som Jul i svingen.
  Og den serien er skummel!
  Mine barn påberoper seg stadig at de er for gamle til å pryde julekort. Da forteller jeg glatt om barna til et vennepar av mine foreldre. Vennebarna pryder stadig julekortene med nye bilder, og de barna har forlengst passert 50. Mine barn, på 18 og 21, er for noviser å regne!
  Nå har jeg forresten omsider somlet meg til å linke til give-awayen din, og ønsker meg en hel drøss med lodd!
  En riktig god kveld til deg - Liv

  SvarSlett