søndag 5. desember 2010

Er Nissen utdatert?

 Dette er Rudolf, dere ser det? Rød nese, det er liksom litt avslørende. Det som ingen har tenkt på er: Hvordan ser det stakkars Reisndyret ut etter Jul? Der har han liksom dratt og slitt på alskens juleremedier til krampa tar ham. Han ligger sikkert langstrak på benken til Naprapaten og har fast avtale med Akan for å komme seg til hektene. En av guttene har prøvd å fange bildet av Romjuls-Rudolf, jeg tror ihvertfall at det er det han har tenkt.....Knekk i ryggen, hovne frambein og spastiske avspark-føtter.
 Julekortene er i hus, pepperkakene er i hus, og jeg har visstnok bestilt et Juletre av det lokale fotball-laget. Oppvasken tas jevnlig, og jeg har begynt å bruke opptil dobbel dose av skyllemiddel, slik at det tilsynelatende lukter rent i huset. Jeg har 3 adventstaker, og for å bevare freden i morges ble to av dem synkron-tent under frokosten. Bortsett fra det: Intet system å spore. Ja, ja.
Og så var spørsmålet: Hva tenker ungene om Jula? Har Nissen mistet sin funksjon og er budskapet bare ei stor smørje? En liten tass fortalte meg forleden dag om Nissen, som bodde i himmelen... 
I dag røyk rattet på rattkjelken, og hva er vel en rattkjelke uten ratt? Jeg forklarte for minstemann, at det kunne vi ønske oss av Nissen! "? Eller så kan vi bare kjøpe en på butikken!" var svaret jeg fikk. Men månestøv, det er magisk nok til at Nissen kan fikse!
Så det blir vel litt slik som da besteforeldre sluttet å safte, veve og spikke barkebåter, og heller dro på cruise med barnebarna (eller uten)....slik må Nissen få en mer mytisk rolle. Hva tror dere? 
Når det gjelder månestøv, så fikk jeg en hyggelig tilbakemelding fra Knut Jørgen Roed Ødegaard: Han kunne fortelle at på www.astrobutikken.no så selger de dette! Stilig.
Hopp da sa gåsa! Vi snakkes :-)
Klem fra LIV

8 kommentarer:

 1. Hehe..herlig!!
  Glupt barn du har som sier klart fra hvor du kan få tak i ny kjelke! Respekt! Hehe..
  SNART ferdig med julegaveshoppingen...sjeleglad vi "kun" har ungene og foreldre å kjøpe til..
  Ha en flott kveld videre, og klem fra meg som spiste altfor mye pinnekjøtt...

  SvarSlett
 2. For et herlig innlegg! Ler meg skakk :)
  Var forresten innmari stilig at det går ann å få kjøpt månestøv!!!
  Ønsker deg og din en koselig søndag :)
  Klem fra LIse

  SvarSlett
 3. Så fantastisk at du fikk vite hvor du kan få tak i månestøv! Nå har jeg allerede en tomt på månen (Serious buisness!) så kanskje jeg skulle skaffet meg litt månestøv?

  Underholdende innlegg hos deg, som alltid :)

  God søndag....

  SvarSlett
 4. Takk Gud for Knut Jørgen Roed Ødegaard. Jeg hadde store problemer med å tenke på T sitt ansikt da han på julaften pakket opp en pakke med hvetemel.

  I love you:)

  SvarSlett
 5. Jeg tror vi bare må ta litt ansvar for at nissen skal innta sin rolle som en viktig fyr i samfunnet igjen. Hvordan skal vi ellers få barna til å oppføre seg pent?

  SvarSlett
 6. Så kult med tilbakemelding ang. månestøv!!
  Og han rudolfen var artig, klart han må være sliten etter julestria. ☺

  SvarSlett
 7. Hei :)

  hehe ler litt når jeg leser det du skriver.. herlig lesning da..

  Morsom Rudolf... og herlig refleksjon fra et barn.

  Ha en fin førulstid :)

  Klem fra Evelyn

  SvarSlett