lørdag 2. oktober 2010

Vinner av Give Away og annen viktig info.


Albert og Herbert
Albert & Herbert
SjangerKomedie
MedvirkendeSten-Åke Cederhök
Tomas von Brömssen
MusikkSture Olsson
NasjonalitetSverige Sverige
SpråkSvensk
Sending
KanalSverige SVT2
Norge NRK1
Periode16. januar 1974 –
Eksterne lenker
 Jeg skulle så gjerne fått til å sette bilder inn hit og dit, og ihvertfall der jeg vil! Her er jeg offer for blogspots random plassering av mine nøye utvalgte illustrasjoner hentet fra O´store Internett.
Og har dette overhodet noe med give awayen å gjøre? Neppe. Men jeg ble plutselig utsatt for en stor mengde svensk språk, og oppdaget til min store overraskelse at alle rundt meg lot til å forstå hva det hele handlet om! Mer om det senere. Først Give Away.
Denne gangen hadde jeg fulgt den typiske blogge-regelen, bla, bla, bla.
Veldig bra. Resultatet var at jeg fikk besøk av en drøss med bloggere som jeg ikke hadde sett før, og jeg har funnet frem til mange nye snope-blogger :-) Det har også ramlet inn opptil flere følgere, og det er utrolig hyggelig :-)!
Men, når man skal trekke en vinner blant alle kommentarene, så har man en utfordring. Det var jo ikke bare bare å trekke et tall. Så nå har revisoren gjennomgått det hele, vi har tellt, nummerert, og funnet frem de gamle Lotto-tallene. "Vi kan jo ikke bare...bla, bla, bla" 
Den heldige vinneren er Susi med bloggen Susi and the Frog. Gratulerer! Så får vi se da, hva denne damen ønsker seg :-) 
Så var det svenskene. Jeg tar dette på slutten, slik at de som ikke er spesielt interesserte, og var primært interessert i hvem som vant, de kan hoppe av nå, eller gå rett til kommentarskjema.
Jeg var på konsert i går. Melissa Horn. Skjønn dame, vakker musikk og etter sigende meget vakre tekster. Jeg forsto refrengene, men klarte ikke å henge med gjennom hele låta. Hva gjør vi da? Jo da går Snuskebassa hjem og reflekterer. Og hva har jeg kommet frem til?
Jeg kan barneTV svensk, eller Pre-lese-stadiet svensk. All min kunnskap er knyttet til min auditive periode. Fra den gang jeg HØRTE TV, og ikke leste undertekster. Og hva så vi på 70-tallet? Jo, det var Emil/Pippi og Albert og Herbert.
Så nå spørs det da, om jeg ikke må til med gaffa-tape på fjernsynet og leie filmer som Fucking Åmål, Englagård osv. Og er jeg heldig så finner jeg noen lesbare tekster inne i CD´coveret :-))
God helg!
Klem fra Liv Nok er nok, tenker jeg bare.

8 kommentarer:

 1. Gratulerer til heldige Susi!
  Jeg får påfyll av svensk hver dag gjennom svenske kollegaer, men ellers er mitt fundament "Fem myror er fler enn fyra elefanter" fra de uskyldige 70-åra. Lykke til med gaffatapen på tv'n.

  SvarSlett
 2. Gratulerer til Sushi! Vel unt :-)

  Jeg har skaffet meg en svens venninne, det har gjort underverk for min svensforståelse :-) Og tenk nynorsk, vokabularet harflere fellestrekk. Det var dagens lille pedagogikkleksjon.

  God helg :-D

  SvarSlett
 3. Gratulerer til Susi!!!! :)


  (Sier hun snurt i det hun logger av pc`n og kryper oppi soffan å pakker hullet i hodet fullt av trøstesjokolade!!!!)

  Ha en god lørdag :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer til Sushi! Ho var heldig ho :)

  SvarSlett
 5. Haha gratulere Susi, æ vant ikkje men ei æ kjenne gjor det så æ får være gla!!!! :) Æ e halvt svensk sjøl, så snakke mer eller mindre svorsk i blandt - slik som pappa <3

  SvarSlett
 6. Gratulerer Susi!
  Jeg finnes ikke litt misunnelig engang! Ikke det aller minste snev!

  Og apropos svensk... Da jeg var liten var vi ofte over grensa for å shoppe. Og da bestemte jeg meg for at jeg skulle bli svensk butikkdame når jeg ble stor, for de var så pene...
  I dag er jeg verken svensk eller butikkdame... :P

  Ha en finfin søndag! ♥

  SvarSlett
 7. Så moro at det var akkurat Susi som vant! Grattis så mye til en superduper kreativ dame. =D

  Lei alt som er av de fiiine svenske filmene, og bruk den forståelsen du har ervervet gjennom barndom og annet, og spe på med nytt. Når du først er i gang, så ta en runde med danske dogmefilmer på toppen. Enda verre å forstå, men helt herlige filmer. :)

  SvarSlett