tirsdag 12. oktober 2010

Merk klærne!

Har du husket å merke klærne dine i det siste? Eller dine barns klær? 
Det er viktig med god merking, i sær for de små. De har jo lommene fulle av småstein, og lik dress som opptil flere av sine jevnaldrende. Og steiner har jeg vanskelig for å skille.... Voksne folk har jo gjerne lommebok, tyggis, og røykpakker som sier noe om hvem de er og hva de står for. Og barnestøvler som alle er i størrelse nr 27 og er handlet på salg i den lokale skobutikken....? Det går på et vis i hjemmets lune rede, men ute i den store verden....
Da er det godt at man kan få tak i ferdige navnelapper. Jeg liker godt klistemerkevarianten. Ingen stryking, ingen sirlige bokstaver som skal sys på, bare KLISTRE og ferdig!
Merket under er et navneskilt. Det tilhørte min godeste bestefar. Han som ble født på 1800 tallet en gang. 
Det er jo bare nydelig. Laget i sølv og med de flotteste inngraverte bokstaver :-) Det var den gang, da en frakk kostet ei årslønn og varte i en mannsalder.
 Nå ser de slik ut: Ikke fullt så sjarmerende, men gode gud, så praktisk! Du finner en link til underet her.
Ønsker dere en god kveld. Klem fra Liv som har oppdaget at sjiraffen har utrolig velstelt pels, og vakre valker. Apene besøkte vi IKKE i dag, og elgen Odin fikk gå i fred, da elg-entusiasten blant oss var syk :-(

10 kommentarer:

 1. Ja tenk.. om bare et år så må alt som merkes kan, merkes her i hus.. Men enn så lenge så skal jeg nok klare å skille Tilde's klær fra mine..og husfar's er jo litt større enn mine da..

  Men tilbake til disse lappene dine...
  Henger de skikkelig da? Siden de bare klistres på liksom.. i vask å sånn?!

  SvarSlett
 2. hihihi... jeg tenkte akkurat, før jeg satte meg ned ved pc`n..... "Nå må jeg merke de klærne...." men så æææsssjjj hvem orker å stikke kontakten i veggen for å stryke på trillioner bittesmå merker når man endelig har fått de første minuttene for seg selv på en dag da? sukk.... men jada... jeg VET det må til... helst i går!
  Sånt navnemerke fra svunnen tid har jeg fått fra min mormor som jeg er oppkaldt etter.. .:) Og det er litt arti da :)

  Ha en god kveld

  SvarSlett
 3. Godt lappane finst..
  Fann eit par slike med pappa sitt namn no når vi rydda i barndomsheimen..
  Klart mykje stiligare enn kjedelege namnelappar anno 2010, men litt upraktisk til dagens merkebehov: Tenk alt frå sokkar til truser med den harde merkelappen i ;-)

  SvarSlett
 4. Ikke første gangen jeg er på besøk hos deg, men første gangen jeg legger igjen et spor;) Du skriver velidg bra, og jeg er fullstendig sjarmert av snuskebassene:):)

  Er helt enig, merkelappene anno 2010 er overhodet ikke vakre, men du så praktiske de er. Tror jeg har merket alt (bortsett fra barna) med slike lapper (man blir forresten veldig populær blant barnehagetanter og lærere når man bruker disse lappene:):) Jenta mi har en navneskilt, likt det bestefaren din hadde, sydd inn i capen til bunaden. Er langt vakrere det en en klistelapp ja:)

  Ha en fin kveld, jeg slår følge deg videre:)

  SvarSlett
 5. Merking er viktig, ja! Akkurat nå har jeg faktsik ingen barnehagebarn, så jeg har vært litt slækk med merking. For skolegutta har ikke med seg så mye ekstra tøy på skolen. Men sykkelhjelmer, gymsko o.l. merkes nøye!

  SvarSlett
 6. Ja merkelapper er ingen dum ide! Lærte fort det da barna var små og gikk i barnehage. Bruker det fremdeles selv om barna ikke går i barnehage. Alt blir merket her i huset:))

  Fin blogg du har forresten!

  Klem

  SvarSlett
 7. Så praktisk, nå har jeg bestilt 1. lading allerde.

  SvarSlett
 8. sukk. . . Vondt i ryggen. . . Har strøket på ørten merkelapper. . . Au. . . Blir damene i barnehagen glad nå?

  SvarSlett
 9. Sånt sølvmerke med inngravert navn, det bestilte jeg til å sy inni mamsens bunadscape som vi ga henne til 60års dagen. Staselige plagg krever staselig merking;)

  SvarSlett