tirsdag 1. juni 2010

Nye begrep...


Den siste nattverden.
Vi er nok ikke helt på det nivået, men noen ganger har jeg følelsen av at: Dette er siste gangen jeg lager skikkelig mat her i huset.
I dag var jeg rett og slett sursulten.
"Men da er du sur da?" sier minstemann. Joda, jeg kunne bekrefte det at nå var mor klar for mat, og ikke særlig klar for å lete etter klistremerker, hullemaskin og andre remedier som egner seg til kortlaging m.m.

Vi har også et begrep som heter Stappsulten: Det er når man er så sulten at hva som helst kan stappes ned i vomma....Og slik går dagene.

Jeg har nå innsett at selv i våre dager koker potetene like raskt/sent som de gjorde i gamle dager, her er ingen snarveier.
Jada, kom nå endelig med teorier om mikrokoking, halvkokte poteter fra Mega osv. Og sleng likegodt inn noen kommentarer på hvor enkelt det er i våre dager med oppvaskmaskin! (har jeg det?.NEI)

Jeg koker min mat på en komfyr fra forrige århundre, sannsynligvis fra før midten av forrige århundre. Men den fungerer helt godt.
Det skyldes IKKE komfyren når ungen i sin aftenbønn forteller om de uspiselige sconesene han har måttet smake på. Det skyldes IKKE komfyren at maten brenner seg fast i kjelene.
Snuskebassa har enkelt og greit ikke KONTROLL.

Dette er bare et pauseinnslag: Jeg har lovet å dele ut et par Snuskebassa-bilder på Facebook siden. Link finner dere oppe til høyre en plass.
Jeg skal bare lage litt kveldsmat, så dere rekker det. Hvor lang tid bør et egg koke? ca et kvarter? Ja, da har dere så lang tid om dere vil være med. :-)

Klem fra LIV

7 kommentarer:

 1. Jeg er elendig på Facebook, men klarte på knote meg inn der i desperasjon etter bildene dine...
  Lykke til med matlaging!
  Og JA, det var tresko på de bildene i bloggen - fra svenske Hasbeens;)

  SvarSlett
 2. Du skjønner, det er vanlig med oppvaskmaskin i 2010, så du må ikke bli snurt om noen ikke tenker tanken at noen (du) ikke har slik en maskin. ☺ ☺ Ja, jeg vil ha Snuskebassebilde! Tjalabing.

  SvarSlett
 3. Det verste er nesten sursulten. Er jeg sulten nok, kan jeg rett og slett bli mannevond! Lykke til med eggene ;-)

  SvarSlett
 4. Hm, godt med grøne egg og sikkert. Til trøst: ein klarer seg lenge om ein KAN koka vatn. ;)

  SvarSlett
 5. he he Liv. Du er ikke riktig klok.:)) Men så skjønn så skjønn:)

  SvarSlett
 6. ;-) Grønne egg har iallfall ikke sånn der salmonella. Trur eg.

  SvarSlett
 7. God å høyre at det er andre enn meg som sliter litt på kjøkkenet. :)
  Overkokte egg, kaker ungene spytter ut, middag som vert kasta, ja det er min mat. hehe

  God eg har gifta meg godt, har ein mann som kan "trylle" frem det meste.

  Men ein treng IKKJE oppvaskmaskin, ingenting som er meir avslappande å få stå å sjå ut kjøkkenglasset når ein vaskar opp og ting vert reine og fine. ( joda eg har oppvaskmaskin, men eg likar å vaske opp for hand eg ).

  Ha ein fin dag vidare. :)

  SvarSlett