søndag 6. juni 2010

One Piece- den originale


Se! Fiskebollen er borte!
Jeg har nå innsett at Gull/Slør- et eller annet, har større sjanser til å overleve andre steder.
Mon tro om vi skal prøve rotte? De er nokså tilpasningsdyktige har jeg hørt.Og så over til dagens godbit!
Her er min One Piece. Den tilhørte min oldefar, Gustav Larsen. Han var kirketjener i Vålerenga kirke, og satt modell for det store alterbildet som dessverre gikk med i brannen i det herrens år 1979.
Hvem vet, kanskje han satt i One Piecen sin da?
Det var tross alt bare hans vakre, smale og salige ansikt som skulle males.... Jesus kunne av kjente årsaker ikke møte opp og da var min oldefar en grei kar, som stilte opp på kort varsel.

One Piece, eller Combination, som er navnet på denne type plagg, er med all sannsynlighet ca 100 år gammel. Gustav ble født ca 1860....
Det som er fascinerende er at det på den engelske merkelappen står beskrevet at dette er et to-lags plagg med luft imellom lagene!
Og vi som trodde Devold revolusjonerte med sin high-tech teknologi?
Ikke noe rusk: Her er åpning bak, når nøden skulle melde seg....
Vil bare nevne at kvaliteten er enestående. Nydelig, myk og behagelig. Og om noen lurer? Ja, jeg har brukt den på fjelltur, men ble nok ikke helt komfortabel med åpningen bak....Bare et lite "stilleben" til slutt... Noen av lekene som har erstattet salgsvarene i Løå :-)

Var det noe mer da?
Har noen awards på gang, men da må jeg være opplagt!

Klem fra LIV

11 kommentarer:

 1. Fin den der! -og, som kjent: intet er nytt under solen ;)

  SvarSlett
 2. Jøss. Onepiecen din er uslåelig - og for en historie! Hvis jeg ser en dame iført en sånn en neste gang jeg er på Ålgård, skal jeg vinke og gi meg til kjenne;-)

  SvarSlett
 3. Nydeleg flott Onepiecen din er, akkurat like bra som dei nymoderne er. :P

  Ha ein strålande fin søndagskveld. :)

  SvarSlett
 4. Se der, ja, det ante meg at onepiecen ikke var så moderne som alle skal ha det til....

  SvarSlett
 5. Tøff! Et skikkelig kvalitetsprodukt, tipper at dagens nyproduserte onepiecer neppe holder om 100 år. Da jeg var ungdom en gang på 80-tallet hadde jeg fått tak i en sånn lang, tykk gammel underbukse for herre. Den gikk jeg med som tights....sammen med gammel dressjakke, Ho, ho, litt alternativ.

  SvarSlett
 6. Ja, det er helt sikkert at dagens utgaver ikke holder mer enn et par år.
  Veldig festlig at du har prøvd åpningen bak. Jeg fikk et bilde i hodet av deg i snøstorm mens du frenetisk prøvde å vrikke stumpen ut av åpningen for å gjøre ditt fornødne, mens combinationen ble fylt av snø i ville kast.
  Godt kjempa - ha en riktig god kveld!
  Klem fra Liv -
  - som så du hadde en stupbombe-bh hengende. Vi kalte dem det på 60-tallet. To flotte, spisse, bombeformede pupper. Eller var det proflen som ble som en sex-bombe? Ikke vet jeg, den siste forklaringen var ikke noe jeg visste om da jeg var 6-7 år. Har du forresten brukt den på fjelltur også?

  SvarSlett
 7. Heldiggrisen som har arva ein one-piece! Vi andre må kjøpe dei heilt sjøl, og det er jammen ikkje billig! =0)

  SvarSlett
 8. Hehe, denne var helt i min gate..Tusen ganger finere enn de vi har idag. Og den så god ut, åpningen bak skjønner jeg du ikke ble komfortable med,hehe..Og fiskene, jaja alt kan jo ikke trives i en bolle!! Men rotter derimot,hehe..klems

  SvarSlett
 9. Og tusen takk for kjempekoselig hilsen på min datters konfirmasjonsdag :)

  SvarSlett
 10. Heii :)
  For en morsom blogg du har :D
  Kosa meg her!
  Syns den gamle, lille komfyren i stillebenet ditt var så nyyydelig! Onepiecen er helt klart den kuleste jeg har sett på en stund :D

  ps. jeg kommer tilbake ;)

  klemmer fra lillemy

  SvarSlett