onsdag 2. februar 2011

Slurp, slurp..

En kopp er ikke bare en kopp.
En kopp bør være tynn i godset.  Er koppen kraftig og tykk er jo kaffen kald lenge før før du rekker å ta koppen opp til munnen, dersom koppen er kald, vel og merke.  Red. anm TYKKE GIVE-AWAY KOPPER ER SELVSAGT SUPRE! DE MÅ BARE FORHÅNDSVARMES, OG DA HOLDER DE VARMEN BEDRE ENN FORSVARETS SUPPE-TERMOS! Tusen takk til http://grobu-mimmi.blogspot.com/ :-))
Men koppen må ikke være så tynn at den knekker når du får en spasme eller to. 
Og så er det hanken. 
Gruelig irriterende med slike pyntehanker som man ikke riktig kommer inn i med fingeren, og heller ikke får tak i da utsiden er full av ornamenter og fjas. Jeg klarer meg faktisk godt uten hank også jeg.
Og formen. Jeg avskyr ovale kopper. Venninnen min har de lekreste jade-fargede (jade er grønnaktig, ikke sant?) kopper. Men de er altså ovale, og jeg klarer av en eller annen grunn alltid å drikke fra bredsiden.... vet dere hva  det gjør med en stakkar, som ikke er breiere i kjeften enn hun må?
Skjønneste svigermor hadde opptil mange kopper, og jeg drikker meg nå gjennom de som har vært så heldige å komme i vårt hus. Og er jeg heldig så finner jeg "The Cup"! 
Nei, jeg må visst finne frem nattskjorta. Skal gå i Lucia-tog i dag! Man kan liksom ikke få nok av en god ting :-))
Du, går det bra med dere?
Jeg har ikke fulgt med så godt i det siste. Er bare innom bloggen og skriver når jeg kjenner behov for litt terapi :-)) Og det er visst daglig! Ikke rart jeg føler meg vel! :-))
Er jo så glad hver gang det dukker opp kommentarer, og føler meg litt avstumpet når jeg bare sporadisk gjør det samme med dere.... Sorry!
Klem fra LIV!!

9 kommentarer:

 1. Ja man blir avhengig av denne blogginga :-) men moro er det! Kaffekopp ja..veldig viktig! Min favoritt er faktisk et sånt høyt krus som Gubben tok med seg hjem fra en av sine jobb-turer til USA, sånn med reklame på. Ingen hank, og akkurat plass til dagens først dose fra en sånn liten presskanne :-))
  Give away på gang hos meg hvis ikke du har fått det med deg ;-)

  Klem fra meg :-))

  SvarSlett
 2. Heisann:)

  Huff og huff - og jeg som ga deg "verdens" tykkeste krus da...snufs...
  - men hvis du holder den i den ene hånda (nesten opp til munnen) og sjenker fort med den andre - og så bare svelger unna så tror jeg det går greit:))
  Hanka er i hvertfall stor nok - men jeg kunne jo ikke sende bare den..hehehe...

  Goklem fra Mimmi:)))

  SvarSlett
 3. Yndlingkopper skal man ha:) Drakk kaffi av ein 6 kanta, eller var det 8 kanta kopp, ein gong, det var pyton det!

  SvarSlett
 4. Jeg er helt idiot når det kommer til kopper og krus, og har to-tre favoritter. Men den ultimate koppen har jeg ikke funnet enda,- det kommer jeg nok heller aldri til å gjøre. Den jeg kjøpte av deg står til pynt, jeg er livredd for å knuse den. ;O)

  SvarSlett
 5. Kopper er vitenskap! Her bugner det av kopper som aldri brukes, men som heller liksom ikke kan kastes. Det er uansett de samme kappene som går igjen gang på gang :-)

  SvarSlett
 6. Åja, du berører et viktig tema her! Det er ingenting som vipper Sjuskeline mer av pinnen enn at Favorittkruset er på videvanke....Les: på besøk i guttekjelleren :-/ Hmmmm.... kjenner et blogginnlegg boble i magen her.......... Vent, så får du se :-D

  Klem, Kristine!

  SvarSlett
 7. Heilt sant. Ein kopp er ikkje ein kopp. Ikkje bare skal dei vera riktig tjukkelse på, men glasuren (eller kva det heiter det som er utanpå koppen og gir han farge?) er også viktig. Den er sånt ein kjenner når ein drikk av koppen. Feil glasur: koppen blir satt på eit mørkt kott - og seinare levert til Gjennbruk- dersom den ellers er ok, for kanskje ikkje alle er like vare som meg på dette med glasur.

  SvarSlett
 8. Kopper er viktige, synes iallfall at kaffen smaker bedre i en fin kopp. Jeg var på en kafe i Tromsø, der fik jeg servert kaffe i firkantede kopper... vanskelig... det skal jeg iallfall ikke ha.
  Ha en fin kveld!
  Klem : )

  SvarSlett
 9. En bra kopp er gull verdt. :)
  Jeg har ikke funnet drømmekoppen mine ennå. Liker mange, men Koppen med stor K har je altså ikke funnet. Jeg er sikker på at den er der ute et sted, og et en vakker dag finner jeg den. Og det blir en bra dag. Med mindre koppen er verdt for mye gull og jeg ikke kan kjøpe den...ja, ja, den tid den sorg.

  SvarSlett