søndag 20. februar 2011

Sært?

Søndag og nydelig vær!
Det er kaldt og klart, sola skinner fra skyfri himmel, og noen tror at vi skal gå på ski på stranda.... Skeptisk.  Vi får slenge dem (skiene) i bilen og se hva som skjer. Jærstrendene er vakre, uansett.
 Bildet viser et av skapene vi var så heldige å få etter svigermor. Det er gammelt, malingen er "rar"... svigerfar mente at det var et skap som hadde stått i en kirke, og med all sannsynlighet vært utsatt for varme fra en brann. Han kunne mye om slikt, han svigerfar. Inni skapet finnes det blant annet fire små skuffer. Og i de skuffene skal jeg putte små skatter :-)
I går var jeg på Antikkmesse. Jeg var ikke alene, og jeg leser ut fra bloggene til venninnene mine at de gjorde noen flotte kjøp. JEG kom hjem med BLÅ KONGO poteter, og spekepølser..... Typisk!
Guttene mine var med.....gamle kopper, og finurlige dippedutter fenget ikke interessen deres. DET gjorde derimot standen med gamle militæreffekter. Tusen takk til selgeren som kunne fortelle oss om måler-boksen for strøm-motstand. JEG ble mest fasinert over den heklede remsen som vises på bildet over.... Hakekors! Hva gir du meg? Jeg har foreldre som var tenåringer under krigen, og jeg har derfor fått mange levende historier fra denne mørke tiden. Jeg ble mildt sagt forundret over dette flotte håndarbeidet. Det kommer fra Telemark en plass. Mon tro om det fantes mønster? Hva tror dere?
Nei, nå må jeg opp og hoppe. Vi snakkes!
Klem fra LIV, som håper du får en flott søndag!

9 kommentarer:

 1. Hmm? Fyrste gong eg har sett eit hekla hakekors, det var sært!

  SvarSlett
 2. Skitur på stranda høres veldig koselig ut!
  Her er jeg usikker på om vi bør legge skituren innendørs i dag. Pluss 14 på kjøkkenet og minus 17 ute. Brrrr.
  Den er virkelig den pussigste løperen jeg har sett. Nå er jo hakekorset egentlig et solkors, og mye brukt leeeeenge for nazistene kuppet det, men den løperen er jo ikke supergammel. Det var mange nazister i enkelte av Telemarkskommunene under krigen, og jeg heller vel mest til at hakekorset er heklet av et medlem i NS. Det er jo absolutt ingen andre som ville brukt dette symbolet i et håndarbeid fra tidlig 1930-tall og til nå.
  Jeg har aldri sett noe lignende, og jeg har gravd mye i krigshistorien i Vest-Telemark.
  Takk for titten - Liv

  SvarSlett
 3. Haha ha ha ha jeg ler meg ihjel!

  Du skulle vist meg det så hadde jeg kjøpt det til deg med en eneste gang. Som en venninne gave.

  Tenk på denne damen som har hatt en "fling" med en tysk prins i SS uniform.
  Og når hun satt der alene oppe i øde Telemark så puslet hun med dette mens hun mintes forelskelsens dager...ho ho ho hva gir du meg...eller du vent litt....tenk om det Bolette som har heklet det når hun var på sommerferie hos bestemoren med de skumle kaninøynene... eller vent litt, tenk om dette var dåpskjolen til Bolette...eller vent litt.....

  SvarSlett
 4. Selvfølgelig går det fint med skitur på stranda Liv, har du ikke hørt om vannski...;-)

  Når jeg leser kommentaren til Elin kjenner jeg at jeg ønsker meg veldig en ny påskekrim fra dere. Dåpskjolen til Bolette - grøss...

  Her er det også kaldt og klart i dag, og sola har endelig kommet så høyt på himmelen at den går over fjellet og skinner på husveggen, deilig:)

  Håper dere får en strålende dag, godklem fra Hanne:)

  SvarSlett
 5. Hekla hakekors var nytt for meg, og ikke et mønster som akkurat tiltrakk meg.
  ..men skapet ditt derimot var direkte lekkert; det må du aldri male!!
  nyt kvelden, klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Fint skap, men hekla hakekors kan jeg spare meg for..fytti grisen...
  God søndag!

  SvarSlett
 7. Hmm...vil anta at hekleriene er mye eldre enn krigen. :-) Solkorset er mye eldre enn hakekorset, og ble ødelagt under krigen da nazistene misbrukte det...

  Vet mormor hadde et kjempegammelt sengeteppe med solkors..

  SvarSlett
 8. Jeg besøkte gjenreisningsmusset i Hammerfest for noen år siden. Det som gjorde sterkest inntrykk var en DÅPSKJOLE med et heklet hakekors på bryststykket. Grøss.

  SvarSlett
 9. Antar du forsto at musset skulle være museet..?

  SvarSlett