mandag 8. november 2010

Samler-gen....

Jeg samler og samler og samler og samler.... Og vips så har jeg tatt vare på mer enn jeg strengt tatt har behov for. Men jeg vet jo at mange av disse tingene går en sikker død i møte om ikke jeg. selveste Snuskebassa, forbarmer meg over dem. Og så er jeg glad i gjenbruk......
Gjenbrukshjertene som jeg nevnte i forrige innlegg, er jo bare råkule! Jeg har hengt dem opp i en eller annen dings. De tar seg i hvertfall flott ut. Te-salongen, det er der alt havner. Går godt det. Problemet er bare at en te-salong ikke er så stor..... Men jeg har plan om en Kaffe-krok også. Jeg synes det er viktig med små nytelses-områder :-)
Jeg ser jo på bloggene at det er de vakreste ting som blir laget av gjenbruksmaterialer. Jeg skal driste meg til å legge disse flotte krem-tutene og bestikket i en krukke. Og så skal jeg (gjerne) henge bildene i en slik moderne klype-henger?
Er det bare meg, eller finnes det andre folk der ute som har angst for å klippe i gamle hardanger duker, male vakre bord, eller sage av bein på en stol?
"Jeg liker deg som du er" sier jeg alltid til tingene mine.
Klem fra Liv som helt sikkert ikke hadde blitt lei seg om noen kunne lære henne å hekle bestemorsruter...(hvor kom den fra?)
Nei, nå må jeg slutte. Jeg har et barn sittende som en papegøye oppe på skulderen, og det resulterer i en interessant kroppsfasong hos undertegnede.

6 kommentarer:

 1. Jeg tror samlergenet er nokså fraværende hos meg, selv om det kanskje ikke ser slik ut. Jeg har alltid vært flink til å kaste ting, til min manns store fortvilelse, og jeg ser jo at jeg har kvittet meg med "store verdier" opp gjennom årene. Har lært meg å gå nøye gjennom ting og tang før bestemmelsen tas. Det er ikke alene om klippeangsten din, sånn er det her også. Har masse gamle tekstiler som kunne blitt brukt til ditt og datt, men de ligger der i sin skjønnhet, og må helst være som de er. Klem fra Mona.

  SvarSlett
 2. Jeg har lært å hekle bestemorruter via youtube. Der kan man nemlig finne videoer som lærer bort sånt til hvemsomhelst. Man kan også lære å f.eks steike egg ved å se på youtube (jeg oppdaget det etter at jeg fant ut at eggesteiking er vanskeligere enn man skulle tro..). Så altså, søk i vei på youtube, så lærer du på null tid. :-)

  SvarSlett
 3. Jeg har en pappa som samler på alt. Han henter ut gamle skatter fra hus som skal rives, hjem som skal ryddes ut og hus som skal flyttes fra. Det er rene eventyret å komme på besøk til mamma og pappa og se alt han har funnet. Og jeg forstår godt hva du mener med frykt for å endre på disse tingene. Jeg gjør det ikke;-)
  Jeg ser AbluMoo allerede har nevnt youtube for å lære å hekle bestemorsruter. Jeg hadde et sånt prosjekt for en tid tilbake, og da ble youtube redningen:) Lærte forresten å knytte slips der også;-)
  Ha en fin dag
  Klem fra Hanne

  SvarSlett
 4. Jeg er så enig, jeg vil heller ikke klippes opp og forandres til en mer eller mindre ubrukelig tingest som kastes etter et lite øyeblikk.
  Altså verken klipper, sager eller maler jeg i utrengsmål. La gamle saker beholde sin verdighet og sin tiltenkte funksjon, sier jeg.
  Vakre, gamle, polerte møbler som noen har slipt og pusset, gnikket og gnidd til de gløder, og som så blir klasket ned med hvitmaling. Huff, huff, tenker jeg og glemmer helt at jeg svingte lutkosten med stor iver for 30 år siden. Akk ja, sann.
  God kveld til deg - Liv

  SvarSlett
 5. Jeg kvier meg også for å ta fatt i gamle ting. Vi har blant annet spisestuen etter min tippoldemor. Den ble sandblåst en gang på 80- eller 90-tallet og ble således ødelagt. Når vi overtok den, oljet vi den inn igjen, men god som ny blir den jo aldri. Jeg drømmer om å male den hvit, men hva hvis jeg ikke syns at hvitt er like fint om ti år? Da har jeg dreti meg ut. Big time. Vanskelig det der.
  Når det gjelder hekling, fant jeg en fin bok hos Libris forleden dag, som visstnok skal være alfa og omega for heklekunsten. Hva den heter husker jeg ikke. den ligger foreløpig i klesskapet (menn, shopping, lang story).
  Vel, vel. Nå er det natt! Ha en fin morgendag :-)
  Busteklem

  SvarSlett
 6. Jeg har nettopp lært å hekle bestemorsruter- noe jeg hadde gledet meg stort til!! Men morro varte dessverre ikke så lenge- for det tar visst tid å hekle et teppe... Hvem hadde trodd det? ;-)

  Jeg er verdens verste samler- jeg prøver å samle på konkrete ting, som emalje, men jeg finner det sjeldent. Og de tingene jeg ikke samler på de hoper seg opp. Hm? jeg tror jeg gjør noe feil..?

  Men pytt, pytt!! :-)

  SvarSlett