mandag 8. mars 2010

Industriell stil.

Jeg innrømmer det gjerne: Jeg er litt begeistret i den industrielle stilen. Kanskje har det med at jeg forbinder et skikkelig verksted med kjeledresser og mye testosteron.
Vet ikke. Når jeg tenker meg om så er det vel ikke særlig spennede med rørlegger-sprekk og naturens odør....

Men det er da så meget  mer med et verksted enn folkene som jobber der, nemlig interiøret!,
Og det er nok det folk flest  mener med den industrielle stilen.....
Godt å få det avklart liksom.

Uansett: Jeg var så heldig å bli med Snuskebasse-familien på turné her om dagen. Pappaen til Snuskebassebarna (de kjøttfulle) skulle bare fikse noe på jobben, og da tok jeg meg den frihet å studere interiøret.
Stolen liker jeg, akkurat passe patinert for å være autentisk. Kunne hatt den når jeg sitter utenfor Løå og selger Mariekjeks til forbipasserende, samtidig som jeg tilyr dem svarte poser til hundeskiten, så de slipper  å oppdra hunden til å legge den igjen på fortauet.

Men den skikkelige godbiten er her. Noen som begynner å hyperventilere nå?
Grete Prytz Kittelsen´s lekre emaljerte skåler. En av etterkrigstidens største brukskunst-kunstnere. Og den saken er grei. Dette er brukskunst! Jeg lo så tårene trillet og trommehinnen ristet inne i det store lokalet. Det var først da jeg kom hjem at jeg tenkte: Jeg kunne ha gjort et lite bytte der? Hvor nøye er de egentlig?
Her er Snuskebassa og barna på tur i liften. Jeg hadde håpt på en tur i krana, den tåler nemlig 10 tonn. Men jeg hadde glemt englevingene, og da forsvinner liksom hele poenget....
Da er det bare å si hei og hopp!
Unn dere noe godt denne dagen, det er tross alt 8 mars!

Klem fra Liv

6 kommentarer:

 1. Jeg vet alt om disse oransje kjeledressene og harde hattene. Men det kan gi stygge overraskelser når de møter i sivilt. Har ikke 8 år bak meg i verkstedsindustrien for ingenting, og vernerunder å se frem til på fredagene.

  SvarSlett
 2. Skikkelig tøffe bilder. Fargene var så flotte, men du - den stolen har jeg helt sikkert hatt på ungdomsskolen. Den oser av tyske verb, og er utrolig vond etter 5.timen.
  Og du - vil du virkelig si at du ikke puttet de bollene rett bak ganseren i et ubevoktet øyeblikk. Sånn litt spontan puppeforstørrelse? Hvem ville vel sagt noe på det - hæ? Kan skjønne værstegutta har mer sans for runde pupper enn for Grete Prytz Kittelsen. (Og neida, jeg har overhodet ingen fordommer eller forutinntatte holdninger til værstegutter).
  Meeen, det er nå 8.mars i dag, så det var vel et øyeblikk av kvinnebesvissthet som gjorde at du lot puppene være som der er.
  Bollene rapper du heller neste gang - lykke til!

  SvarSlett
 3. Hallo, du må da redde de skålene! Støtter forslaget over her om en midlertidig puppeforstørrelse. Gratulerer med dagen.

  SvarSlett
 4. Verkstedsgutter med sånne skåler....... Det er antagelig perler for svin.... De må reddes, døde eller levende! Gjør din plikt!

  Flotte bilder :-)

  Klem

  SvarSlett
 5. Hei igjen!
  Ja, barnehagebarn er helt spesielle! Jeg har eventyrstunder 3 ganger i uka, og storkoser meg med å f.eks. lese i 45 minutter for 3-åringer. De er fantastisk morsomme lyttere. Den aller tøffeste eventyrstunden er likevel for 1.klasse. Da leser vi Spøkelseshuset av Kicki Stridh. Fantastisk bok!
  Så kommer monsterdelen. Lag boller med lakrissnører skikkelig bløtlagt i olivenolje - gjene over natta (krapylets tarmer), oliven (øynene til trollet), stivnet og hakket aspic med tørre erter (monstermat), og fyll en vrengt gummihanske med vann, knyt igjen og frys den (hånda til spøkelset). Putt i hver sin pappeske. Skjær hull som passer til barnehender, og la 1.klassingene putte hendene ned i eskene etter tur.
  Dette slår aldri feil, skrik og skrål og stor moro. Tarmebæsj på fingrene og illeluktende monstermat.
  Da jeg startet med dette for 15 år siden, var det ingen som gjettet hva som skjulte seg i eskene, men moderne barn er irriterende verdensvante, så nå er det alltid en eller annen som finner ut at øyenene til trollet bare er oliven. Akk,ja, sann.
  God natt - klem fra Liv - som tenker at det går bra å ha et polert og møblert hjem og likevel være monsterbibliotekar.....

  SvarSlett
 6. Det så høyt nok ut med liften, tror det var godt du droppet krana...

  Det er skatter å se på alle arbeidsplasser, bare en har øynene åpne - og stillt inn på rett kanal.

  Jeg har et kick på skuffer og hyller med små rom. Kom over et gammelt skap med et utall smale skuffer. Hver skuff har en tag i metall, slik en kan skrive hva som er oppi skuffa.
  Den er kjøpt og betalt. Jeg venter bare på en tilhenger, litt oppussing og vanskeligst av alt: hvor i huset skal jeg har den?
  Men inn skal den.

  Takk for hyggelig besøk i Skulehuset. Denne uka masseproduserer jeg for siste gang. Kommer til å gi meg nå. Siste åpningshelg på lørdag.
  Vemodig.
  Ha ei flott uke der nede i bakken!
  Lykke til med salg av mariekjeks. -Hundeposen har jeg allerede med.
  Klem Marit

  SvarSlett