Ja, noen ganger må man rett og slett undre seg litt. Og med små barn så får man sjansen rett som det er. Ikke det at tanken er svekket om man ikke har barn, slettes ikke. Men med barn i huset så får man ofte noen ritualer der ting blir forsterket. Vi for eksempel oppholder oss mye på badet. Alltid godt med en hånd å holde i når magen er litt vond.
Og da tenker vi: Hvorfor sier vi: Du må trekke ned etter deg. Vi har veggmontert toilett, og knappen på veggen trykker vi inn. Vi har et toilett til, og der drar vi opp.
Hvor mange av dere er det som trekker ned?
Eller er det et utrykk som henger igjen fra riktig gamle, gode dager, da sisternen hang over doen og man trakk i en snor; nedover?
Det er jo også en mulighet at man trekker det som ligger i skålen ned og bort.....
Bildene har ingen tilknytning til temaet.
Klem fra LIV, som synes det er kult med leseaksjon på skolene.
Hos oss trekker vi virkelig OPP. Selv om vi trykker ned på en doss.
SvarSlettPå den anden side slår vi stadig vekk på tråden.
Vi drikker øløste til jul,får nepespa og er ganske glad i stampegraut. Som riktig nok ikke er uttrykk, men ord som gir uttrykk for mattradisjoner og tilgang på råstoff.
Jeg har ikke tygget så mange Bug'er, men jeg har lest Tuppen-bladet. Kjøpte garantert alle i 1969!
Liv
Ja det er noe med det. Å leve i fortiden. Mitt tantebarn på 19 spurte min sønn på 9 om han ville ha noen gamle videoer. Video? Hva er det? Kom det fra han da. Mitt tantebarn følte seg rett og slett gammel. Hi hi...hva med oss som...ja trekker ned?? Det nye her da blir..."Trøkk ned etter dæ?" Ha en fin dag. Marte
SvarSlettEn kan jo si både "skrive opp" og "skrive ned". Det er ikke alltid det er logisk dette språket vårt... ;)
SvarSlettååååå.... Tuppen.... Husker jeg kranglet med en av mine bestevenninner om hva som var best, Tuppen eller Lillemor... Spennede var det uansett :-) Sukk.. Det var tider det
SvarSlett