tirsdag 10. april 2012

Hei!


Påsken er over, og alt er vel. Jeg starter riktignok uken med en fridag, og det er intet mindre enn deilig!
Påsken var utfart, både Sørland og Vestland ble besøkt. Sørlandet kunne by på nyutsprunget bjørk og hvitveis i fleng, mens vi på Vestlandet lot oss begeistre av RAMSLØK.


Vi kom i tale med en eldre kar, og han under kaffebesøket fortalte oss om ramsløken som vokste til høyre i første sving. Jeg har ikke brukt den før, selv om det står et glass i kjøleskapet...ramsløkpesto, tror jeg det er, uten at jeg gidder å springe ut å sjekke.
Vel, han fortalte om planten, og at når kuene hadde spist av den så måtte melka kastes på grunn av den hvitløksaktige smaken. 
Vi brukte den (bladene) i en saus med sitronpepper, og masse creme fraiche til nesten rå-stekt SALMA laks. HERLIG!!!!
Illustrasjon- hentet fra Din mat.no 

Stor klem fra LIV,
som nå helt klart må ut å lete etter lavtvoksende vegetasjon. 
Håper dere alle har hatt en fin påske :-)




Forresten: Har dere erfaring med Ramsløk?



4 kommentarer:

  1. Fridag første uken etter påske høres deilig ut! Litt misunnelig, ja. Var nydelig vær her i dag. Fristet absolutt ikke veldig med kontortilværelse. Men sånn ble det altså.

    Ingen erfaring med Ramsløk, nei. Kan ikke hjelpe der.

    Ha ei fortsatt fin uke! :-)

    SvarSlett
  2. Noen på jobb hadde laget noe med ramsløk i. Husker ikke hva det var, men det smakte greit.

    SvarSlett
  3. Veldig godt som pesto. Pass berre på at du ikkje plukkar liljekonvallblad. Dei liknar ramsløk, men er giftige. Cilla

    SvarSlett
  4. Ramsløk kan du dyrke i hagen! Moren min har en gammel urtehage der det er en flekk med ramsløk. Vet ikke hvor man får tak i det? Hun bruker det hakket i salat og eggerøre (litt som gressløk, men strammere) og det er helt sikkert godt i pesto.

    SvarSlett