torsdag 6. oktober 2011

Karius & co

Hva skal man si? At det er hyggelig å gå til tannlegen?
Egentlig ikke, heller tvert i mot tenker mange.
Jeg var hos tannlegen for et par dager siden. Hadde en plombe som hadde sett sine bedre dager. Spesielt bekymret blir jeg ikke. Jeg sier bare: Kjør på med bedøvelse, og så bruker jeg tiden det tar til å planlegge nye prosjekter. Greit slik. 
Men nå har det seg slik at tannleger er forskjellige. 
KLÆR: Min for eksempel, han bryter isen ved å kle seg i en fargerik skjorte med dyr på. Hunder og katter. Helt sikkert plukket ut fra katalogen til veterinærenes landsforbund. Ikke helt det jeg tenner på, men han skal ha plusspoeng for forsøket :-)
 INTERIØRARTIKLER: Klær er nå en ting, dekor er noe annet. For her dropper han dyrelivet og sikter seg inn på faget sitt. På bordet i venteværelset finner vi nemlig denne søte vasen/koppen: En jeksel! Hva gir du meg? Tenk dere hvor hoppeglad han var da han kom over denne skatten. Jihaaa!!!  (Det kan jo tenkes at det var på messen til Veterinærenes landsforbund han fant den, og at den egentlig forestiller et jur, men....) 
 LITTERATUR: Klær, interiørartikler i form av jekselvase med kunstige blomster, 
og litteratur: 
Min tannlege bryr seg ikke med å ha det nyeste bladet, hverken Se & hør, Allers eller Interiør Magasinet finner du der. Derimot finner du moro-lesing i form av Arthur Arntzen´s "Den fordømte nordlending".
Og bare sjekk bildene: Her er beviset for at han har truffet sin målgruppe. Boka er flussete, og teipet etter beste evne. To-tre lag med bred teip har han brukt for å forsterke kantene. Snakker om omsorg! (Sannsynligheten for at folk har bitt /gnagd i ren tannlegeskrekk er jo nærliggende å tenke seg, men vi velger å tro at han har lagt boka der som en kjenner av Norlandshumoren, og at han ønsker å opplyse vestlendingen om dette).
 Jeg hadde med telefonen jeg, og tok bilder av venteværelset i stedenfor. Noe må man gjøre. Men neste gang: Da skal jeg sette meg godt til rette, le høyt og tydelig av humorboka, slik at kjevene riktig får godgjort seg og bli så smidige at selv en kongekobra blir misunnelig over størrelsen på gapet.

Vi snakkes! 
Klem fra LIV, en seriøs observatør.

8 kommentarer:

 1. Ha ha ha, ja her var det mange detaljer å myse på. Den jekselen, eventuelt juret, var någet spesiell. Hadde foretrukket at min tannlegge hadde hunder eller katter på bringen, i stedet har han hull i kittelen og sprutflekker - æsj.

  SvarSlett
 2. Tannlegebesøk skal ikke være gøy, så be tannlegen fjerne den boka!:O))
  Nyt helga, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Jeg har tannlegeskrekk - sånn på orntli`. Litt flaut når ei ung jente holder meg i hånden og forteller meg at alt går bra, mens tannlegen min han forsikrer meg om at jeg er kjempeflink. Men jeg mener; er man redd så er man redd:-S

  Men jeg tror jeg skal ta noen bilder fra min tannlege neste gang jeg er der, for der er interiøret den totale motsetningen til det hos din tannlege. Her er det stilrent, hvitt og rødt, barnekrok med tv og tv-spill. Det siste i magasiner, både mote og interiør, og blomstrene matcher alltid interiøret og er enten hvite eller røde. Hadde det ikke vært for virksomheten som drives i lokalene kunne jeg ha flyttet inn der;-) Men Arthur Arntzen, DET har ikke min tannlege. Og det er jammen et stoooort minus!

  Fin kveld til deg kjære du,
  klem Hanne

  SvarSlett
 4. (og så glemte jeg nesten...)
  Lykke til i morgen:)

  SvarSlett
 5. Dette minner meg på at jeg snart skal til tannlegen. Lappen henger på kjøleskapet, med bilde av einfargerik slikkepinne! på framsida. Tannlegestolen er faktisk ganske god og avslappende å sitte/ligge i. Og døra fra venterommet, den er det veldig kjekt å gå gjennom..........når timen er over! =)

  SvarSlett
 6. Hos oss kommer ikke Karius og Baktus i tennene, men derimot Kaktus og Pondus. Da blir det med ett mye hyggeligere, syns jeg - og er ikke det minste skeptisk til tannleger (not! Det var ironi). Og hadde tannlegen min hatt jekselvase er jeg redd han hadde hatt en mindre pasient!

  SvarSlett
 7. I together with my guys appeared to be going through the good secrets and techniques found on your website and
  then the sudden I had a terrible feeling I never
  expressed respect to the web blog owner for those secrets.
  My guys appeared to be as a consequence glad to read them and
  have now surely been having fun with them. Appreciation for turning out to
  be indeed thoughtful and then for having variety of essential tips millions of individuals are really
  desirous to be informed on. My honest apologies for not saying
  thanks to you earlier.

  Here is my blog - lifestreambox.com

  SvarSlett
 8. Interesting blog post. Some tips i would like to
  contribute is that computer system memory has to be
  purchased if your computer can no longer cope with that
  which you do by using it. One can put in two random access memory
  boards containing 1GB each, by way of example, but not one of 1GB and one of 2GB.
  One should check the car maker's documentation for own PC to be certain what type of storage is needed.

  My blog: sex facebook

  SvarSlett