onsdag 29. september 2010

Møt Lise...

Dette er Lise. Hun er en søt pike og jobber i Snuskebassa Airline System. Populært forkortet til SAS :-)
Lise er flyvertinne, og flyr for tiden charter. Booket av selveste Tannféen! Broren Geir, er også med i bedriften, men han kom ikke gjennom Blogspots sikkerhetskontroll i dag. Det kan være fordi han nekter å ta av masken. Hvem vet?
Har dere sett Tannféen? Jeg skulle gjerne portrettert henne! Så for de av dere som har gode observsjoner: Give it to me!!
Klem fra Liv


tirsdag 28. september 2010

Sol = Lykke

Det er bare så utrolig vakkert for tiden! Sol, sol og atter sol!!!
Indian summer, slik vi bare drømmer om :-)
Men natten er kald og mørk, veldig kald og mørk!
Og hvem er det som har glemt ut alle inneblomstene som er på feriekoloni i hagen????? Hm, hm kan det være Snuskebassa?!!
I juni. når frostnettene hadde sagt farvel for denne gang, da ble en del av plantene ubønnhørlig plassert ut i krukker og kar. De liker det, blomstene.
Jeg har det hjemmenfra. Der ble azaleaer og andre flotte blomster spadd ned i jorda med løfte om gode tider. Og det fikk de. Når sommeren var på hell, og høsten meldte sin ankomst, da ble de med kjærlig hånd tatt opp igjen, satt i sine pene potter og plassert i den passe tempererte og solfylte stuen. Og de levde, og lever i beste velgående. Det var mine foreldre, hos datteren er det ikke fullt så bra stellt......

Så om bittelitt, når middagen har passert de første fire svingene i tynntarmen, da skal jeg gå ut og plukke dem inn.
Men så er spørsmålet. Må de akklimatiseres?
Bildet viser vinduskarmen (det hadde dere vel aldri gjettet) badet i sol. Jeg liker sukkulenter, kan man si. I wonder why? ;-))
Klem fra Liv, som har få huslige råd å komme med.

mandag 27. september 2010

Høstens grøde..

Mandag formiddag.
Sola skinner fra skyfri himmel,og jeg har fri.
Slik kan det gå.
I dag er ærende-dagen. Tannlege, lillegutt til doktor osv.
"Du må ikke lage hull i skjelettet da!" 
Men damen var flink og tok akkurat passe med blod. 
Fårikålen putrer på komfyren.
Nede står den grønne psyko-malingen og tørker.
Og jeg har ingen planer om å lage Epla butikk... Jeg er rørt over all responsen jeg får på tingene mine. Og intet ville være mer moro enn å spre Snuskebassene over det ganske land. Men familie og jobb krever sitt, så i nærmeste fremtid er det der jeg er.
Men det vil med all sannsynlighet komme en utstilling etter hvert :-)
Ønsker dere en fantastisk uke!
Klem fra Liv





lørdag 25. september 2010

Snuskelusker

 Tenketanken
 Snuskebassa Airlines Company
God morgen alle sammen!
Her kommer noen smakebiter fra gårsdagens Snuske-arbeid :-) Ikke fullført, tror jeg. Alltid godt å ha dem liggende fremme på arbeidsplassen, i tilfelle de skriker etter forandring. Pupiller f.eks?
Mye på programmet i dag, så jeg må opp og hoppe. Vi snakkes.
Klem fra Liv

fredag 24. september 2010

Fremtidsutsikter....


Frisk som en fisk, bare litt usymmetrisk i ganglaget. Men det er vel noe en må regne med når en vokser til. Litt sånn skakk. Haltepink eller haltepilt? Hva er rett? Jeg bruker begrepet haltepilt. Nå må dere ikke tro at jeg går rundt og roper slike navn etter folk, ei heller presenterer jeg meg som: "Hei, jeg heter Liv og er en haltepilt". Nei, det slo meg bare.... 
Jeg har malt i dag. Veldig kjekt. Fikk kjøpt ny maling også. Den ene var så sjokkerende GRØNN at 2-klassingen bare gispet av begeistring. "Den blir fin når du skal male gress, mamma!" Så nå  må jeg male gress også.
Dagens Snuskebasser havnet av en eller annen merkelig grunn på flyet. De ble flyvertinner. Litt halvspooky et par av dem, der de dro på seg banditt-maska si. 
Bilder av bildene, sier dere?
Å, søren, det går ikke. Ikke i dag, det er jo altfor mørkt til å ta bilder på denne tiden av døgnet. Det er dere vel enige i?
Hva med hotellrommet øverst i innlegget? Skikkelig bra! Jeg skal nemlig på hotell jeg. En natt, i forbindelse med kurs :-) Na, na, na, an, na na :-)) Håper det er litt standard. Slik som her, med hvit bloggbar TV, retro gardiner, og matchende sengetepper.
Ønsker dere alle en kraftfull helg. Nå skal jeg slurpe i meg et glass rødvin, før jeg gjør meg klar til morgendagens store begivenhet: Åpen dag på Brannstasjonen
I tillegg har vi åpen dag på arbeidsplassen :-) HURRA-HURRA-HURRA!
Klem fra LIV 


torsdag 23. september 2010

Omsorg


Jeg var litt pjusk i ettermiddag. Og pjuskhet er jeg ikke helt vant med, så jeg tenkte som så at dette skal jeg sove av meg. Som sagt så gjort (tror jeg :-))
Men nå er det slik at man kan ikke bare gå bort å bli pjusk, for det gjør noe med hele familien. Min eldste sønn og jeg har diskutert omsorg i det siste. Hva er omsorg, og når er det greit å motta/gi omsorg?
TILSLAGSORDARTIKKEL FRA BOKMÅLSORDBOKA (offisiell rettskriving)
omsorgomsorg -a el. -en det å sørge for dra o- for noe / omhu, omtanke bære, nære o- for noe(n) / være full av o- for familien

Slik ble kvelden min:
Mamma, hva liker du å ha på brødskiva som er sunt?
Eh, leverpostei....
Gutten sprang avsted, diskuterer med pappaen, som lurer på om jeg virkelig hadde bedt om dette :-) Kommer med brødskive.
Mamma, hva vil du drikke? Vann eller melk? Du kunne fått brus, men det er strengt forbudt hvis du har pusset tennene. Har du pusset tennene?
Osv. Det er litt herlig å høre:
Mamma, i dag er jeg din assisent, og du skal bare si navnet mitt, så kommer jeg. 
Nå sover de små, jeg er ganske så mye kvikkere, og tenker som så at kanskje jeg må være pjusk oftere... Bare litt,  slik at jeg kan nyte omsorgen. Og så tror jeg det er veldig, veldig godt å GI OMSORG. Min sønn nøt det :-)
Klem fra LIV

mandag 20. september 2010

Når drøvelen blir utfordret!

KINO KINO i Sandnes er plassen du bør besøke om du vil ha noe som pirrer sansene. 
Her finner du tre kinosaler, store utstillingslokaler, og en kafé som er bygget i foajéen. 
At de har bevart mye av den gamle kinoen, er ikke feil det heller :-)
Familiesøndag med barnefilm og tilpassede aktiviteter :-)
Menyen er skrevet på de gamle programtavlene. Baristaene som jobber der er så absolutt profesjonelle. Utmerkelsene de har fått begynner rett og slett å få det trangt om plassen.
Nok skryt?
Noe som frister? Jeg trenger egentlig ikke skrive så mye, for jeg regner med at bildene sier sitt.
Skolegutten har selvsagt oppdaget mors endrede fokus. Og han hjelper flittig til med å finne egnede motiver. På bildet under holder han på eget initiativ opp "brødskiva" så vi får se inni også- Smart :-)
Marinerte reker/bacon pluss noe...
Så langt er alt vel. 
Siden jeg skal på turn med skolegutten, så overlater jeg dere til dere selv nå.
Kos dere masse, husk å slukke levende lys når du forlater et rom, og mat småfuglene.
God Nasjonal Brannvernsuke!
Klem fra Liv

lørdag 18. september 2010

Husmortips...

"Even a fish would avoid trouble.... If he kept his mouth shut!"
Det går opp og ned her i livet, og i en periode som var mer turbulent enn vanlig, kom gamle kloke far tassende med dette kortet. Det er i plast, og elde har gjort sitt til at det er både gulnet og sprukket. 
Jeg syntes selvsagt at dette var et godt budskap, og lurte litt på bakgrunnen. At han prøvde å fortelle sin datter, hissigproppen, noe det visste jeg jo.
I sin tid som sjømann hadde han kommet over dette kortet, og tatt vare på det. Og det hadde med all sannsynlighet reddet ham ut av mang en situasjon. For enkelte ganger er det lurere å holde munn, og tenke seg litt om. Det har jeg tenkt til å gjøre :-) (dvs. jeg skal tenke meg om, sette alle argumentene i system, og SÅ kjøre inn støtet)
Så i tillegg til kortet som har sin faste plass på bildelista i stua (sammen med gamle besteforeldrebilder/Harrison Ford og andre viktige ingredienser i livet mitt) så har jeg laget denne Snuskebassa. Den er laget av den gamle resirkulerte linbuksa mi, og har et så til de grader "harmonisk" uttrykk at om jeg legger ansiktet i liknende folder...., SÅ MÅ DET GÅ GODT! 

Da får vi se da? Om det virker? He he :-))
Ønsker dere alle en heidundrende lørdagskveld og så videre!
Klem fra LIV Og dersom noen av dere lesere synes at setningene er vel lange.....så kan jeg fortelle at John Irving har ennå lengre setninger.

fredag 17. september 2010

..når bloggere får sukkersjokk :-))

At jeg ikke er noen interiørblogger, det har dere selvsagt gjennomskuet for lengst. Men man blir jo lettere påvirket når man omgir seg med bloggere som til de grader kommer inn under denne kategorien. Monica og Elin inviterte meg med på kundekveld hos Landstil. Og det var jo uhyre morsomt. Man får det ikke morsommere enn man lager det selv, heter det. Apropos denslags: TUSEN TAKK for fin-fine ord og uttrykk i kommentarene under forrige innlegg. Å, som jeg koser meg når kommentarene tikker inn!
Tilbake til kundekvelden. Mye fint å se, og mye fint å kjøpe. Jeg fikk en utrolig tøff "Siffon"? flaske, og noe annet..... Men det virkelig STORE var serveringen! En flott dame med lang barnebursdags-erfaring, hadde bakt de saftigste kakene jeg noensinne har smakt! Delagasjonen som tilhørte lille røde bil, smakte sammenlagt på alle variantene. 
Så jeg må bare innrømme det: TORO er ikke best. For meg som er litt avstumpet hva huslige sysler angår, så tyr jeg til disse posene (Og de er kanongode, de fleste). Men det betyr ikke at jeg ikke har en gastronomisk sans også :-))  Og det er forskjell på skit og kanel.  Nok et forsøk på å implementere ordtrykk i vokabularet mitt :-))
Hvis dere nå går tilbake til bilde nr.1 så vil dere se hva disse søte kakene gjorde med mine passasjerer. De ble så hysterisk lykkelige, og fikk et slikt sukkersjokk, at de i lengre tid bare sto og ristet :-))
Og slik går nu dagan.
God helg! Klem fra Liv

torsdag 16. september 2010

Portemonnéangst og andre lidelser...

Har jeg angst? Nå? Neida.
Er lommeboka/pengetaska/portemonnéen/pengepungen klar for kundekveld hos Landstil?
Det er et helt annet spørsmål. Apropos denne pengeoppbevarende saken. Hva sier dere?
Jeg heller nok til lommebok, og da snakker jeg om en rød og sliten flusse, med diverse bleiekort, årskort, bibliotekkort og melketenner i. 
Vi sier som vår gode helt Fantomet: ....................................................................................

Ja, hva sier han egentlig?
Har du et favoritt jungelord? Eller et annet uttrykk?
Det er forskjell på å hugge hodet av seg å barbere seg? Den passer i alle sammenheger :-))
Nei, for svarte, jeg må springe. Prinsessa står vel med krona på snei og er furten i blikket allerede. Og det er ikke bare hun som skal på bloggetur. Vi er jo fullastet i den lille røde bilen.
Nei, slutt nå, Liv Ikke skriv mer, stoooppåø-klnkn .....

Red.anm På vegne av Snuskebassa, så byder jeg eder en god aften. Hun ville satt uendelig stor pris på forslag til nye kuule uttrykk (personlig er vi dritlei av ....barebere/kutte huet) 
Og skulle noen av dere finne en sammenheng i dette blogginnlegget, så anbefaler jeg dere å oppsøke lege snarest.

tirsdag 14. september 2010

Det skal aldri lønne seg...

Når tigeren viser tenner, er gjæren moden. Gammelt jungelord.
Og hva gjør vi da?
Jeg har bakt i dag!
Etter utallige forsøk på smakløse, brente og uvanlige bakeforsøk, så har jeg altså viet denne dagen til et siste tappert forsøk.
Og det ble så BRA!
2. klassingen kom tidlig hjem fra skolen, var med på prosessen og jeg kunne høre hvordan smaksløkene hans sitret av forventning.
Det ble Bergenske kanel-i-svingane, eller hva det nå kaltes på posen. Ja, for det var pose. Hallo, man bygger ikke Rom på en dag, eller hva?
Jeg har jo ennå replikker som "Mamma, ikke få panikk!", og "Dette var ikke så bra" i minnet. He he :-)
Så vi kastet oss over brett nr.1
Og vi åt, og åt, og...... Mmmmmmm :-))

"Hjelp!!!! Det er jo et brett til!"
Snuskebassa i full fart mot kjøkkenet. Hiver seg rundt og får dratt ut et brett med uvanlig godt stekte ....ja hva det nå het igjen.

Nei, det er det jeg sier: Man skal aldri bli for kjepphøy! Ønsker dere en fortryllende dag!
Nå skal jeg bare passe på at middagen ikke får samme kuløren :-)
Tror dere vi eter de Mørke bollene?
Jepp! Brent barn lærer seg å like svidd mat. Og nei, dette er ikke et Jungelord :-) Bare sunn fornuft!
Klem fra LIV

mandag 13. september 2010

Alt OK


Stearinlysene er tent, brannvarsleren er sjekket, og vannkokeren suser.
Chipsposen ligger og hyler nådeløst på meg i kjøkkenskuffa, og nesen er tett.
Men bortsett fra det har jeg det helt fint!
I vinduskarmen står levende planter, utrolig nok. Og Snuskebassekoppen min. Husker dere dem? De ble igrunnen ganske greie. Fire stykker har jeg. Og i en kjeller et sted langt langt borte står det flere. Venninnnen min har fullført både brenning og glasering...og som hun sier: Jeg gleder meg til å se deg se koppene! Hva skal det bety da? Ligger de i en eneste sammmelsmeltet ofse? Er de helt aldeles fullkomne? Hva? HVA!!!!?
Så nå ser jeg frem til høstferien. Da skal jeg ta "barna" med hjem, og hvem vet? Kanskje de kan selges?
De er av det fineste porselen.....Faktisk.



Selv Snuskebassa har hatt sin melankolske periode.... Dette er et bilde jeg malte for 10? år siden. Jeg liker det godt, originalen er i lilla-toner, men det var så underlig fargegjengivelse at jeg like godt kjørte en svart/hvitt i anledningen.
Barn som besøker Snuskebasseheimen blir ofte stående og undre seg. Når jeg spør dem om hva damen tenker, så har jeg gjentatte ganger fått til svar: hun leter etter/har mistet ungene sine. Skremmende. I sær med tanke på a inspirasjonen til bildet var noe jeg så i en konsentrasjonsleir......
I morgen er det maledag, og da blir det godsaker får vi håpe! For det var da veldig så "dyp" jeg ble...Først Fredrik, og nå dette....
Nei, nå tar jeg den koppen med varm sjokolade dere!
Klem fra LIV

søndag 12. september 2010

Gjør som Fredrik...


Husker dere Fredrik? Den lille musa som bor sammen med alle de andre musene, i en steinur? Som mus seg hør og bør så samler de nøtter til vinterens forråd. Bortsett fra Fredrik. Han suller rundt for seg selv til stor irritasjon for de andre. Han dagdrømmer......
Men når vinteren er på hell og maten forlengst spist opp.....da kommer Fredrik´s evner til nytte :-)

Gjør du det? Samler på gode, varme tanker, kommentarer og opplevelser?
Jeg skal nok "hauste", drive matauk, i form av vedinnsamling og soppplukking....som de vanlige musene. Det er jo fornuftig, enkelt og greit.
Men også de gode opplevelsene skal jeg ta med meg, og tære på, når livets vinter slår til.

Les boka om Fredrik av Leo Lionni. Forfatteren ble født for over 100 år siden! Illustrasjonene er fabelaktige, og innholdet....mmmmmm :-)

Ønsker dere en herlig søndagskveld!
Klem fra Liv, som er aldeles overveldet av responsen fra nye og gamle lesere :-)

lørdag 11. september 2010

Morgenstemning..

En riktig god morgen til dere alle! 
Her kommer noen bilder fra SIRKUSET! Jeg sto opp for en liten stund siden, hadde gode, harmoniske tanker i hodet, og skulle fortelle om morgenstemning, kaffe med skum og morgenkåpe i lin.....
Så kom lydene: De velkjente lydene som forteller at dagen er i emming og at familien har planer om å STÅ OPP! Det er selvsagt vel og bra, for det er supert å få litt ut av dagen. Men blogginnlegget har nok tatt en annen retning. Lyden av tastaturet er nå akkompagnert av munnspill, "Mamma, mamma, mamma, mamma..... Kan jeg ta resten av kaffen? Er du mett?"
Så mens minstemann slurper i seg resten av kaffen, eldstemann tar en pause i munnspill-spillingen og forteller om Darwins Evolusjonshistorie (lærer man dette i 2 klasse?). Så fortsetter jeg :-))

Tilbake til Sirkus Arnardo: Jeg hadde en litt kjeitete plassering bak en lyskastermast, de første numrene.... Men hva gjør vel det når skyggebildene ble så FLOTTE! Noen ganger er det godt å skifte fokus :-))

Jeg er så glad for at SEIGMANNEN ser litt ukomfortabel ut. Mannnen vred skjelettet sitt aldeles ut av sitt gode skinn, og det skulle vel ha tatt seg ut om han greide å NYTE det! 


Heller ikke dette nummeret skal jeg prøve hjemme. De menneskelige prestasjonenene er så til de grader imponerende. Minstemann ville selvsagt lage forestilling da vi kom hjem, og det skal bli spennende se hva som inspirerte mest. Jeg krysser fingrene for at det ikke er linedans......
Klem fra LIV

torsdag 9. september 2010

Å, nå glemte hun meg!

Lille vennen. 
Den mye omtalte Transemadonnaen. 
Hun ble litt fornærmet da hun ikke kom med i forrige innleggg. 
Så værsågod. Her er hun! 
Til dere som lurer, 
og det er ikke rart, 
for Snuskebassa er alltid litt kjapp med innleggene, 
og legger dem ut: 3-2-1 Ferdig!
Jeg trekker give away´en 1 oktober. 
Det blir stas :-))

God morgen, forresten!
Jeg er litt pjusk i nesen, 
og skal derfor kjøre i meg noen gode dråper kaffe før dagens innleveringer og avleveringer.
Klem fra Liv

tirsdag 7. september 2010

Hurra! Gi-bort aksjon :-))

Så var vi her da. Ett år senere.
Jeg ble rådet til å ha en kavalkade.
Og når jeg scroller nedover bildefilene mine, 
så tenker jeg at jammen har det vært et magisk år!
Jul i Løå.
Vår i Løå.
Kopper i keramikk.
Gullfisk begravelse
Snuskebasser i stoff.
T-skjorte djevel
Nyhets-snuskebasser
Hvor går veien videre?
En aldri så liten give away? T-skjorte? Bilde? Vinneren bestemmer!

Denne gangen tar jeg den klassiske varianten:
Kommentar på innlegget: 1 lodd
Følger: 2 lodd
Link til give awayen: 3 lodd
Red.anm. Til alle årvåkne lesere, så har Snuskebassa glemt å notere ned en trekningsdato. I nært samarbeid med familiens Små-Snusker så har vi blitt enige om å trekke 1.oktober!
Ønsker dere alle en flott ... og så videre! 
Tusen takk til alle lesere! 
Hadde det ikke vært for dere, så hadde jeg aldri blogget. 
Jeg hadde gjerne deltatt på språkkurs, lært meg fluefiske og helt sikkert bakt boller hver dag. 
Men dette er da mye mer moro!!! :-)
For meg ihvertfall :-)


........
(plass til hjerte)
Klem fra Liv 

mandag 6. september 2010

...som tran.

Det er ikke sikkert at du liker det, men jeg mener bestemt at vi har godt av det. Sa jeg til venner og kollegaer da invitasjonen til Kulturell aften dukket opp i innboksen min. 
Vi ble fire stykker, alle studd sammen i en fin fin bil, og tok retningen mot Helgåleiren. Skal selvsagt ikke nekte for at jeg hadde lyst til å se om Bufféen på over 3 meter i lengde fungerte. Og det gjorde den. Maten smakte himmelsk! Grill- og tapas buffé. Avocado-pesto? Aldri hørt om det, men det skal han ha, han Jan. Han er en mester!
Så satt vi der da, fulle av forventning på hva kvelden ville bringe. Og den brakte. Det tok meg litt tid å sette meg inn i liten-fargerik-dame-modus, med stor stemme og smatrende ord. Stille. Jeg så omtrent ut som personen på bildet over. Med brillene på snei, og tenna på tørk :-) Og så var det så uedelig mange gode artister :-))

Så godt å bli eksponert for annerledes kultur. Eller si det slik, når Barnekultur og Facebook er hovedkilden til inntrykk...så blir man litt avstumpet :-)) Eller det blir feil å si, for barnekultur er TOPPERS, men det kan være OK å ha sammenlikningsgrunnlag også! 

Jeg fyller et år som blogger denne uken. Hva finner jeg på da?
Klem fra Liv

fredag 3. september 2010

Om popcorn-sauer og slikt....


Klokka er grytidlig og den lille røde bilen er stappfull av maling i 21 forskjellige valører. Ja, for jeg måtte jo telle :-) Jeg skulle nemlig på ekskursjon. Det er nemlig moro å være på tur! Jeg har vært der før, opptil flere ganger. I Helgåleiren
Fine plass, nydelig natur, og bildene taler for seg, slik bilder alltid gjør :-)
Når man reiser i otta, krysser selveste Høg Jæren, passerer dikterstova til han, han (bare vent litt...) Arne Garborg (måtte bare spørre noen først) Ja, da blir en så salig og tankefull :-)

Og dagens tanke, der jeg suste gjennom tåkebankene var: Sovende sauer i morgen disen likner til forveksling lik Popcorn poppet på primus uten lokk! Ergo: Dagens uttrykk= POPCORN-SAUER.


Så var det arbeidsoppdraget:
Slik ser gjerne en middagsbuffét ut. Kjedelig....?


Men når Snuskebassa får frie tøyler.....


Da har Snuskebassa det fint, og forhåpentlig vis får andre det trivelig også :-))

Nå hva synes dere? Greit?

Ønsker dere en fin-fin kveld. Nå skal jeg se om jeg kan finne sjørøver-prinsen min. For jeg har nemlig en stor-liten gutt som fyller 5 år i dag! Og det er bare helt herlig!!!

Klem fra Liv

onsdag 1. september 2010

En munnfull...


Du vet du har den perfekte skje, når skjebladet legger seg i munnen, og inneholder nøyaktig en munnfull. Den skal ikke være et fremmedelement, snarere en venn som kommer med herlig velsmakende føde.
En skje som er for bred, klirrer mot tennene, en skje som er for spiss, skraper deg i ganen.
Men denne ekornskjeia er passe rund, passe stor... og min følgesvenn gjennom livet. Eller ihvertfall hver gang jeg er på besøk i Snuskebasse-foreldre heimen :-)
Det er dåpsskjeia til mammaen min, med sirlige inngraverte bokstaver og tall på baksiden :-)
Ønsker alle en super-duper herlig dag! Opp og hopp (dette er like mye en motivasjonsale til meg...for det var veldig godt og lunt under teppet)
Og for de av dere som har bedre tid enn meg akkurat nå: skje. skjei, skeia....Hva bruker man egentlig? Tror visst det er sjelden jeg skriver om spiseredkap :-))
Klem fra Liv